MÉS per Mallorca esmenarà al Senat la mesura anti interins de Rajoy

Els ecosobiranistes consideren "inassumible" la inestabilitat que vol crear el Govern espanyol


MÉS per Mallorca prepara una esmena per presentar en el Senat amb Compromís en contra d’aquesta proposta. La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets denuncia la mesura anunciada pel govern espanyol que pot afectar a 2.500 interins dels 4000 que hi ha a les Illes Balears. "La inestabilitat que vol crear el govern espanyol als docents interins és inassumible i va en contra de la comunitat educativa", ha assegurat Busquets, ja que es crearia una situació que perjudicaria l’estabilitat dels centres educatius i també la feina de les persones que es troben en situació d’interinatge, ja que cada tres anys es canviarien els interins de les borses.

Busquets ha criticat durament la proposta. "Es tracta d’una mesura contra els serveis públics de qualitats, ja que provoca una situació d’inestabilitat de les plantilles que va en perjudici del professorat, dels alumnes i del centres”. Alhora la coordinadora de la formació ecosobiranista ha assenyalat que a les Illes balears afecta encara més que a la resta del territori, ja que "tenim la xifra més alta d’interins de tot l’Estat un 32,9%.

Des de MÉS per Mallorca també es posa en dubte l’estalvi econòmic que representa, i es denuncia la falta de sensibilitat cap al sector educatiu.