MÉS per Mallorca és un projecte obert: els companys d’Esquerra Republicana són part de la solució

Volem continuar enfortint aquest projecte, que supera les sigles i que no funciona amb quotes

La gran feina que s’ha fet amb les primàries no es pot posar en qüestió, les actituds negatives i les insinuacions falses no són acceptables


Des de MÉS per Mallorca volem consolidar l’èxit que ha suposat el procés de primàries. Un procés obert i participatiu, com no s’havia fet mai a les Illes Balears. L’aposta per l’obertura a la ciutadania i per la participació directa de la gent en la presa de decisions polítiques no té marxa enrere.

Així mateix, volem continuar enfortint MÉS per Mallorca, un projecte que supera les sigles, que no funciona amb quotes. I volem enviar un missatge als companys i companyes d’Esquerra Republicana: el projecte que compartim és obert i plural, i vol mantenir aquesta voluntat. Els companys d’Esquerra Republicana són necessaris, són part de la solució: els instam a continuar dins MÉS per Mallorca per fer feina plegats per fer créixer el projecte, des de la coordinació, el respecte, la feina conjunta, en positiu. Estam segurs que això ens durà a uns grans resultats a les properes eleccions.

La gran feina que s’està fent no es pot posar en qüestió. Tothom que ha volgut votar en aquestes primàries, independentment de la seva condició, origen o nacionalitat, és benvingut i ha pogut exercir el seu dret de vot (sempre i quan complís els requisits i tingués els documents pertinents en regla). Les primàries han estat un procés impecable des del punt de vista democràtic.

És per això que les actituds negatives, les desqualificacions entre companys, les insinuacions falses i malintencionades sobre el procés de primàries no són acceptables. Exigim un comunicat clar i contundent de rectificació de determinades insinuacions i declaracions falses que han creat maror allà on només hi havia una festa democràtica.

Evidentment, Esquerra Republicana és un partit sobirà, i pot prendre les decisions que consideri oportunes. Des de MÉS per Mallorca respectarem qualsevol decisió que prenguin els companys i companyes d’Esquerra Republicana.

No podem esperar, tenim molta feina a fer per guanyar les properes eleccions. És una gran oportunitat per vèncer el PP i per superar el bipartidisme. No ens aturarem: ja hem començat a elaborar el programa electoral, de manera participativa. Treballarem sense descans per complir l’objectiu d’aconseguir un Govern de canvi, progressista, valent, que no estigui hegemonitzat per cap formació política i que avanci cap a la radicalitat democràtica i cap a l’exercici del dret de decidir com a ciutadans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Documents adjunts