MÉS per Mallorca es suma a la petició d’asil polític del jove sahrauí Hassana Aalia.

El grup presentarà a diversos Ajuntaments una proposició per tal de demanar al Ministeri de l’Interior el no retorn del jove al Marroc.

El jove activista (26 anys) sahrauí Hassanna Aalia, condemnat a cadena perpètua al Marroc se li ha denegat l’asil polític a Espanya on resideix des de 2011. Sentenciat per la seva participació en les protestes del campament de Gdeim Izik el 2010, una de les més multitudinària des que Espanya abandonàs el Sàhara Occidental el 1975 on reuniren a 20.000 persones que exigien millors condicions de vida. Aalia va rebre la notificació dilluns passat i, des d’aleshores, té 15 dies per abandonar el país, on va arribar amb una beca de formació en drets humans.

El 17 de febrer de 2013 el tribunal militar de Rabat emet sentència contra 25 civils sahrauís, entre ells Hassanna Aalia que roman al País Basc i és sentenciat a cadena perpètua en rebel·lia.

Per això MÉS per Mallorca presentarà una proposició a diversos Ajuntaments de l’illa per tal de sol·licitar al Ministeri de l’Interior que capgiri aquesta situació i permeti al jove seguir a Espanya. Segons Fina Santiago: si aquest al·lot torna al Sàhara, el govern marroquí el confinarà a una presó la resta de la seva vida.