MÉS per Mallorca enllaça els canons del Consolat perquè Bauzá “deixi d’apuntar contra la comunitat educativa”

Biel Barceló: “avui no és un dia normal; el Govern ha de rectificar i aturar aquesta guerra irresponsable contra tothom per recuperar la normalitat”

JPEG - 191.2 kB

Els representants de la coalició MÉS per Mallorca al Parlament, al Consell i a l’Ajuntament de Palma han enllaçat avui els canons del Consolat de Mar amb un llaç verd i una senyera (símbols d’una educació pública, de qualitat i en català) perquè el president Bauzá “deixi d’apuntar contra la comunitat educativa” i “aturi aquesta guerra irresponsable contra els mestres, professors, pares i mares”. Des de la coalició han fet aquest acte simbòlic el dia d’inici del curs escolar, que comença enmig d’una gran convulsió i amb la previsió de la vaga indefinida dels docents a partir del proper dilluns.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha dit que “avui no és un dia normal per a l’escola de les Illes Balears”, ja que “l’inici del curs escolar ha vingut precedit per una declaració de guerra del Govern de les Illes Balears contra tota la comunitat educativa”. Ha recordat que tots els sindicats d’educació (STEI-i, CCOO, UGT i ANPE), l’Assemblea de Docents, la FAPA, les associacions d’estudiants, etc, “tots els hem dit que no es poden fer les coses així com s’estan fent, i la Conselleria no ha escoltat a ningú”.

“Volem apel·lar avui al seny, a la responsabilitat i al sentit comú”, ha dit Barceló, qui ha apuntat que el president Bauzá té la “responsabilitat directa” d’aturar “aquesta guerra que només vol el sector de la dreta més radical i intransigent del PP”. “Volem que facin cas al TSJIB, que ha suspès cautelarment l’aplicació del TIL, que retirin els expedients polítics als directors de Maó i que se seguin a dialogar i a negociar amb la comunitat educativa. No es pot mantenir una guerra d’aquesta manera contra mestres, professors, pares i mares, contra tothom. És d’una irresponsabilitat absoluta”, ha dit.

El portaveu de MÉS per Mallorca, que és pare de fills en edat escolar, ha afirmat que “com a persones preocupades per l’educació, volem que el curs es desenvolupi amb normalitat, i això només serà possible quan torni el seny a la Conselleria d’Educació i al president Bauzá”. Ha replicat a Bauzá dient que “els pares i mares sí que estam preocupats per l’educació dels nostres fills, i volem que els nostres fills aprenguin l’anglès. Però no d’aquesta manera, sinó escoltant els tècnics i els professionals, destinant recursos a l’educació, no demonitzant i atacant la comunitat educativa, consensuant calendari aplicació, i amb una normativa que plantegi solucions en compte d’abocar-nos a més fracàs escolar”.

Des de la coalició MÉS per Mallorca reiteren el suport a tota la comunitat educativa i als docents que a partir de dilluns faran vaga.