MÉS per Mallorca en relació al procés català

La resolució de l’executiva de MÉS per Mallorca en relació al procés de Catalunya

1. L’executiva de MÉS saluda l’acord d’investidura assolit al Parlament de Catalunya per part de les forces de la majoria sobiranista i confia en què el nou govern aporti estabilitat política i polítiques progressistes al servei del poble de Catalunya i recuperi la il·lusió per un procés de base social que ha mobilitzat a milions de persones en els darrers temps.

2. Posam en valor el diàleg, la voluntat d’acord i la cultura de pacte que hauria d’aplicar-se també a les relacions entre l’Estat i els territoris, i instam el govern d’Espanya a abandonar la lògica judicial i de confrontació per encarar la qüestió catalana.

3. MÉS defensarà una relació fluida, de col·laboració i de cooperació entre els governs de Catalunya i de les Illes Balears.

4. En la línia del manifest «Els pobles tenen la paraula» signat recentment amb altres forces polítiques d’arreu de l’estat, MÉS defensa el dret a decidir dels pobles i l’inici de processos constituents des dels diferents territoris, populars i radicalment socials i democràtics per superar un model d’estat clarament esgotat.