MÉS per Mallorca dóna suport als regidors de Manacor imputats per les protestes contra Bauzá i denuncia persecució política

Biel Barceló fa costat a Sebastià Gaià, Miquel Oliver i Joan Llodrà, i considera “molt greu” que el president Bauzá declaràs com a testimoni que els manifestants duien “pals i barres de ferro”, la qual cosa “és mentida”


MÉS per Mallorca dóna suport als tres regidors de l’Ajuntament de Manacor que han estat cridats a declarar en qualitat d’imputats en la causa judicial oberta arran de les protestes contra la visita del president Bauzá a aquest municipi l’any passat. El coordinador general de la formació i portaveu del Grup Parlamentari MÉS, Biel Barceló, ha comparegut davant el jutjat de Manacor juntament amb els regidors imputats, Sebastià Gaià i Miquel Oliver (de MÉS per Manacor) i Joan Llodrà (d’Esquerra).

Gaià ha recordat que la concentració contra el president Bauzá es va convocar de manera espontània, a través de les xarxes socials, per protestar davant “les polítiques del Govern del PP contra els nostres drets lingüístics”. La protesta, a la qual s’hi varen sumar els tres regidors, va transcórrer majoritàriament “de manera pacífica i sense violència”. “No sabem ben bé per què ens imputen, és una persecució política clara. Volem dir que no tots els polítics som iguals, n’hi ha que som honrats”, explica el portaveu de MÉS per Manacor.

Biel Barceló ha denunciat els intents del PP de “criminalitzar i perseguir totes les protestes socials”, i la “persecució política dels moviments ciutadans de protesta i també d’una ideologia determinada, l’esquerra sobiranista”. Ha recordat que entre el 2012 i 2013 s’han produït “més de 30 detencions i 500 multes a gent que ha participat en les protestes contra el Govern Bauzá”, amb l’objectiu de desmotivar a la gent per protestar i d’intentar presentar els manifestants com a “criminals” davant l’opinió pública.

El testimoni de Bauzá: “gente con palos, barras y varillas de hierro”

Barceló i Gaià han tingut accés a la declaració que va prestar com a testimoni el president Bauzá. En ella qualifica els manifestants com a “gente con palos, con barras, varillas de hierro”, entre altres apreciacions. Els representants de MÉS afirmen que això és “mentida”, i que ningú ho va veure ni va quedar cap constància en les fotos i els vídeos que han transcendit de les protestes. “És molt greu que el president utilitzi aquestes mentides davant el jutge” en una declaració en què, com a testimoni, està obligat a dir la veritat”, assenyalen.

Per la seva banda, el regidor Joan Llodrà afirma que “una galtada com aquesta, com a representants del poble, ens referma en les nostres conviccions”, i s’ha mostrat convençut que “la societat ens farà costat a nosaltres”.

Documents adjunts