MÉS per Mallorca dóna suport als docents que s’oposen al TIL

La coalició donarà suport a la decisió que els i les mestres/professores decideixin perquè comparteixen l’oposició a les imposicions en matèria educativa del Partit Popular.

JPEG - 142.5 kB
Imatge de la Plataforma Crida

El diputat Antoni Alorda creu important la mobilització del sector educatiu per tal que el TIL no s’apliqui ja que “suposa un retrocés de la llengua catalana en els centres” educatius, i que per a la seva elaboració “no s’ha escoltat ni els tècnics ni els professionals de la matèria”. També alerten que la seva aplicació “significarà un augment de les desigualtats dins les aules i impossibilitarà el tractament adequat de les diferents necessitats educatives dels alumnes”. La coalició donarà suport a aquestes reivindicacions, de la manera en la que els docents trobin més adient per manifestar-se i acusa al Govern d’irresponsable per dedicar-se a encendre foc a les aules, retallar contínuament despesa educativa i insultar de manera infame als mestres i directius de l’ensenyança.

MÉS acusa la Conselleria de canviar les regles del joc a cada moment, amb la intenció de retallar tot el que pot el marge de maniobra dels docents i dels centres, creant incertesa i desconcert. "Ens trobam davant el “setge brutal i el mobbing col·lectiu” per part del Govern del PP a la comunitat educativa i la llibertat dels centres."

Per a la coalició MÉS el trilingüisme només és l’excusa per desmantellar el model d’immersió lingüística, que garanteix la inclusió educativa i social. Alorda adverteix que el TIL “serà un fracàs absolut i incrementarà el fracàs escolar”, i que la seva imposició “provocarà que el començament del proper curs escolar sigui un desgavell”. En canvi, convida la conselleria a consensuar un procés que garanteixi el suposat objectiu del TIL que des de MÉS afirmen compartir: la millora en l’aprenentatge de l’anglès per part de tots els escolars.

Per Alorda: "Aquest decret només actua en nom dels sector més radicals de la dreta espanyola"