MÉS per Mallorca dona suport a la comissió d’experts que aclaresqui i proposi solucions a l’explotació de menors

Balboa als representants de VOX: “vostès es nodreixen d’individus que s’han tapat ara l’esvàstica amb una americana i una corbata però la continúen portant tatuada a la pell i al cervell”

El grup de MÉS per Mallorca al Consell de Mallorca ha votat a favor en el ple d’aquest dijous a la proposta de creació d’una comissió d’experts que investigui els casos d’explotació de menors tutelats per l’IMAS. Es tracta d’una proposta conjunta presentada pels tres socis de govern d’esquerres i que ha defensat Guillem Balboa. La moció contempla, per una banda, la creació “d’na comissió d’experts amb plena llibertat d’actuacions i d’accés a la informació, que pugui demanar la compareixença de qualsevol persona que consideri oportuna” i, per l’altra, “un àmbit de debat polític, rendiment de comptes, explicacions i control en el si del Consell Rector de l’IMAS, que vull recordar que és òrgan de govern de l’IMAS, on hi ha representació i presència de tots els partits amb representació en el Consell”.

El portaveu del grup, Guillem Balboa, ha lamentat que “tota la discussió va sobre quin instrument és l’adïent per arribar a allò que suposadament tots i totes volem”, en referència a l’exigència de crear una comissió d’investigació per part de l’oposició.

Segons ha explicat Balboa, a MÉS “estam satisfets amb aquesta fórmula, especialment després de la feina que hem fet amb els socis per donar una resposta amb prou solvència tècnica que alhora permetés el debat polític”.

Una altra de les qüestions que s’han debatut és una moció de Vox de rebuig a l’holocaust. Tal i com ha explicat el portaveu de MÉS, “al principi vam pensar que es tractava d’una broma, perquè vostès (Vox) no es prenen aquesta cambra amb seriositat”. El portaveu ecosobiranista ha argumentat que no podran votar mai una moció presentada per Vox, perquè aquest partit “representa entitats protofeixistes i neonazis que es dedicaven a apallissar negres, gays, gitanos i indigents pels carrerons de Madrid; Barcelona i València. En definitiva, individus que s’han tapat ara l’esvàstica amb una americana i una corbata però la continúen portant tatuada a la pell i al cervell”.