MÉS per Mallorca denuncia la involució democràtica en els drets de les dones

La coalició fa una crida a la ciutadania a participar a la manifestació que demà dissabte recorrerà els carrers de Palma


La coalició MÉS per Mallorca assenyala que aquest 8 de març DIA INTERNACIONAL DE LES DONES del 2014 se caracteritza pel empobriment que les dones estam patim a causa del capitalisme ferotge de la mà del patriarcat. La crisi-estafa, el patriarcat globalitzat, les polítiques de retallades salvatges, volen retornar-nos al passat de fa 40 anys, en una ofensiva sense precedents vers els drets socials i civils i els drets de les dones.

Les retallades en serveis públics dels darrers anys en educació, sanitat, llei de la dependència, serveis socials, el tancament de serveis, la supressió d’organismes d’igualtat, l’eliminació de prestacions, de polítiques de conciliació... afecten greument les condicions de vida digna i colpegen molt més a les dones. Les dones acabam assumint les càrregues d’aquestes retallades.

Les continues reformes laborals han fet que empitjorin encara més les condicions de vida de les dones. Tenim menors taxes d’ocupació, salaris més baixos, ocupacions en professions pitjor remunerades i valorades. Som la immensa majoria de les ocupades a temps parcial i majoria entre les persones que no cobren cap tipus de prestació. Tenim més subocupació i més presència a l’economia submergida. A més, la darrera reforma laboral suposa un atac al dret a la maternitat de les dones, ja que les embarassades poden ser acomiadades simplement pel fet de ser-ho.

En qüestions salarials, la dona també és discriminada. Entre 2008 i 2011 els homes han guanyat de mitjana 5.900 € més que les dones. Aquesta diferència indica que el salari de les dones suposa el 77,5 % del salari dels homes, o que el salari masculí equival al 130% del salari femení. És a dir, el salari de les dones hauria d’incrementar-se un 30% per equiparar-se al masculí (Font: INE. Enquesta d’estructura salarial 2011. Publicada 2013).

Encara una més, l’avantprojecte de modificació de la Llei Orgànica sobre l’avortament suposa un retrocés vergonyós i retrograda. Amb aquesta modificació, el Govern del PP, anul·la el dret a decidir de les dones a la seva maternitat. Les criminalitza i les tracta veladament d’assassines quan posar per damunt dels drets de les dones el dret de l’embrió. En canvi aquesta Llei no parla en cap moment, d’establir les condicions necessàries, perquè les dones, de forma lliure, responsable i gratuïta, puguin disposar de serveis d’atenció sanitària, informació, assessorament i educació afectivosexual.

La violència masclista que no atura, a data d’avui 17 dones assassinades, i mentrestant el PP suprimint programes i serveis d’atenció a les víctimes de violència masclista, eliminant organismes d’igualtat i amenaçant amb suprimir competències municipals.

Per tot això, aquest 8 de març estam assistint a una involució democràtica dels drets de les dones, a un retorn a l’Espanya negra de la història, i per tant, MÉS per Mallorca fa una crida a participar a la manifestació convocada pel moviment feminista el proper dissabte, 8 de març, i a participar als actes convocats amb motiu del DIA INTERNACIONAL DE LES DONES.