MÉS per Mallorca demana no retallar l’Informatiu Balear de RTVE

La formació ecosobiranista registra una iniciativa al Parlament en què reconeix "la feina i el valor de l’informatiu territorial de RTVE-Illes Balears durant més de 40 anys"

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) en defensa de l’Informatiu Balear de RTVE, responent així a la Direcció de la cadena pública, que té previst retallar-lo. Entre altres coses, el text demana "a la Direcció de RTVE el manteniment de l’informatiu territorial de les Illes Balears, respectant, com a mínim, el format, els minuts i la franja horària actual".

Segons les informacions que han transcendit, la direcció de RTVE va donar a conèixer la intenció de reduir a cinc minuts el principal informatiu autonòmic de TVE, que s’emet de dilluns a divendres a les 14 h, a canvi d’allargar uns pocs minuts l’edició de les 16 h.

El text de la iniciativa que ha presentat MÉS i que el ple del Parlament haurà de votar reconeix també "la feina i el valor de l’informatiu territorial de RTVE-Illes Balears durant més de 40 anys". En paraules del diputat i també Secretari de Comunicació de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, "es tracta també de reconèixer el paper clau de la desconnexió territorial de RTVE i la importància dels mitjans i els treballadors de la comunicació de proximitat". La proposta de MÉS també reclama que RTVE completi la plantilla a les illes d’Eivissa i Menorca on no hi ha assignat cap periodista, només un càmera.

Així mateix, Ferrà també ha demanat "al Govern de l’Estat a obrir línies d’ajudes a tots els mitjans de comunicació, incloent els mitjans locals, de la mateixa manera que se n’han donat a grans cadenes de televisió estatals". En aquest sentit, MÉS vol que el Parlament també reconegui el paper clau i estratègic dels mitjans de comunicació local com a agents socials imprescindibles en una democràcia consolidada, així com la necessitat de la seva supervivència per tal de mantenir la riquesa i la pluralitat informativa que, ara, es veu amenaçada.