MÉS per Mallorca debat sobre turisme i economia a Cala Rajada

El diputat David Abril ha explicat com l’aposta ferma per un turisme de qualitat i respectuós amb el territori, pot generar una redistribució més justa de la riquesa i per tant aportar beneficis a tots els illencs

“Per ara tenir més turistes ha suposat tenir una major precarietat laboral de les plantilles del sector de l’hoteleria”

Aquest dimarts, MÉS per Mallorca ha organitzat un debat obert a Cala Rajada per analitzar la situació del binomi turisme i economia en el marc de la campanya #SomMÉS #RecuperemElFutur. El diputat del grup MÉS David Abril ha estat l’encarregat d’exposar el panorama actual en aquests àmbits i explicar les propostes de MÉS per Mallorca per aprofundir en la Prosperitat Compartida, un dels eixos de treball del projecte ecosobiranista.

L’acte, presentat pel regidor de Capdepera Pere Fuster, comptà amb la presència de més d’una trenta de persones al Centre Cap Vermell.

“Hem d’avançar en la prosperitat compartida per garantir una millor redistribució de la riquesa que es genera a les Illes Balears, que s’ha vist greument perjudicada per l’aprovació de diverses lleis, sobretot la de Turisme de Delgado”. David Abril ha recordat que aquesta norma no ha contribuït gens a la prosperitat compartida ja que cada estiu veiem com les illes reben xifres rècord de visites de turistes que no es tradueixen en una esperada millora de les condicions de vida de la major part de la població.

El diputat Abril ha incidit en la precarietat laboral de les plantilles de treballadors en el sector de l’hostaleria, per exemple, que han vist com treballen amb menys personal que les temporades anteriors. “És a dir, assumeixen més feina per mor de l’augment de visites de turistes, però treballen més hores i cobrant un salari inferior”.

David Abril concreta alguna de les propostes de MÉS per Mallorca en aquest sentit. “Hem de pal·liar els efectes negatius de l’oferta del "tot inclòs" dels hotels i proposam l’obligatorietat de comprar un mínim de productes locals”. Així mateix, el diputat del grup MÉS aposta perquè les rehabilitacions d’hotels es facin seguint criteris d’eficiència i autosuficiència energètica, augmentar les plantilles de treballadors, etc.

MÉS per Mallorca creu que el binomi turisme i economia sol pot tenir un futur sostenible si tenim com a fita última preservar el nostre territori com l’element més potent que atreu visitants a les Illes. “El nostre petroli no és el turisme, sinó el territori" ha afirmat irònicament David Abril en referència a unes declaracions del president José Ramon Bauzá.

El debat obert ha comptat amb intervencions del públic assistent, per manifestar la preocupació majoritària davant la situació de crisi actual que està tenint efectes devastadors per l’ocupació i la capacitat adquisitiva de les famílies, així com per com encarar els propers anys per millorar les seves condicions de vida.