MÉS per Mallorca convida al PP de les Illes a cercar un altre líder

Balboa: “Company és un hipòcrita. No va invertir ni un euro per resoldre els vessaments a la Badia de Palma i després critica l’actual ajuntament”


"Segons el que ha publicat avui la Ser Mallorca, Biel Company, líder del PP és el polític més irresponsable de la història de les Illes Balears, ja que ha jugat amb la salut pública de la gent", ha assenyalat avui Guillem Balboa, coordinador de MÉS per Mallorca

Fa 20 anys que tenen llocs els vessaments a la Badia de Palma, explica Balboa "la diferència és que el PP callava i ho amagava, mentre que a partir del 2015 s’actua amb responsabilitat i es busquen solucions". Des de la formació ecosobiranista es critica de forma contundent que la conselleria de Medi Ambient, quen governava el PP entre els anys 2011 i 2015 i hi havia Company al capdavant no va autoritzar el finançament de les obres per aturar els vessaments de les aigües residuals a Palma malgrat que EMAYA li va reclamar i li va fer veure la urgència de les obres, tal com explica un document oficial”. “Company és un hipòcrita. No va invertir ni un euro per resoldre els vessaments a la Badia de Palma i després critica l’actual ajuntament”

En aquest sentit s’ha manifestat la també coordinadora Bel Busquets. "Company va actuar amb absoluta negligència i amb total despreocupació pel benestar dels banyistes". Busquets fa menció de com el gerent d’Emaya en temps del PP, Pedro Campaner va recriminar al llavors conseller i ara president del PP, Biel Company, que no hagués fet cap inversió en finançament del cànon de sanejament. "Li hauria de caure la cara de vergonya, anar-se’n a ca seva i deixar la política", ha afirmat la també coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets. "Company no és el líder que mereixen els votants del PP, segur que hi ha altres persones dins del partit que no fan servir la mentida i l’engany per norma. Han de cercar un altre candidat si volen ser un partit creïble".

Busquets alhora ha destacat la feina feta des de l’ajuntament de Palma per revertir la situació que es varen trobar. Així mateix ha destacat la feina feta per la Conselleria de Medi Ambient per invertir 26 milions d’euros en dos projectes fonamentals per millorar la situació i evitar gran part dels abocaments, obres que començaran a finals d’enguany.

Pels dos coordinadors de MÉS per Mallorca el balanç és claríssim. Mentre el PP nega que hi va haver abocaments d’aigues fecals a la mar durant l’anterior legislatura, una carta oficial de l’anterior legislatura ho desmenteix rotundament. El PP coneixia el problema i va decidir invertir 0 euros a solucionar-ho.