MÉS PER MALLORCA, CONTRÀRIA ALS PACTES DE MATAS AMB LA FISCALIA

Abril: “En tant que l’únic partit polític personat en el cas, consideram que Matas ha de tornar els doblers robats, però no pot eludir presó”


En tant que l’únic partit polític personat en el procediment judicial de Son Espases, que afecta directament l’expresident Jaume Matas, des de MÉS per Mallorca volem reiterar el nostre rebuig al pacte amb la Fiscalia que ha estat objecte de notícia aquests dies, sobretot si aquest pot afectar a l’exemplaritat que al nostre parer ha de regir un dels casos de corrupció més greus de la història recent de les nostres Illes. I així ho farem sebre al Fiscal aquests dies, mitjançant els nostres serveis jurídics.

Per al coportaveu de MÉS, David Abril, «Matas ha de tornar els doblers, però si també ha de pagar pel que ha fet, en el sentit que els fets denunciats i pel que se l’acusa són prou greus com perquè pugui eludir la presó».

Per altra banda, Abril ha incidit en «la gravetat d’uns fets que apunten directament a Madrid, a Gènova i per tant a l’entorn de Rajoy, amb un PP que des de les institucions illenques ha aprofundit en l’espoli de la nostra comunitat per a l’enriquiment d’alguns i el clientelisme de partit», i ha recordat que des de MÉS per Mallorca «ens retiteram en què cal establir un cordó sanitari entorn al PP i la corrupció i això ho han de tenir ben presents tots els partits amb possibilitats de formar una majoria alternativa, depèn d’ells inhabilitar de facto el Sr. Rajoy com a president del govern d’Espanya».