MÉS PER MALLORCA CONSIDERA UN ERROR INTRODUIR CANVIS INNECESSARIS EN LA SELECTIVITAT

La formació ecosobiranista afirma que fins ara s’havien respectat els drets de tots els estudiants i que la decisió suposa passes enrere en la normalització de la llengua catalana


MÉS per Mallorca ha demostrat avui la seva disconformitat amb la decisió de bilingüitzar la selectivitat, disconformitat que han traslladat tant a la conselleria com a la universitat, segons la coportaveu de la formació Bel Busquets.

Segons els ecosobiranistes, fins ara els exempts de llengua catalana ja podien tenir els exàmens en castellà, i per a la resta en tot cas hi havia una traducció en castellà a l’aula, que a més sempre podien contestar en qualsevol dels idiomes oficials. Bel Busquets ha recordat que els estudiants que es presenten a la selectivitat han d’haver aprovat batxillerat i per tant han de tenir un nivell B2 o C1 de català, així que resulta “incomprensible” que no entenguin els enunciats d’una prova en aquesta llengua. “Dir que la gent que ha acabat els seus estudis secundaris a les Illes Balears no és competent en català va contra la llei, però sobretot va contra l’esperit d’allò que es pretén amb el procés de normalització lingüística”, ha afegit Busquets.

La formació ha mostrat la seva incomoditat amb el fet que no s’hagi consensuat aquesta mesura amb la comunitat educativa i amb la resta del Govern i insta als responsables de la Conselleria a parlar-ne de cara a l’any que ve. “Nosaltres no podem compartir el model sociolingüístic del PP madrileny o de Ciudadanos. Creim en una societat en què la llengua pròpia pot ser emprada amb total normalitat", ha acabat la coportaveu.