MÉS per Mallorca considera un error històric la decisió del Comité Federal del PSOE

La formació es solidaritza amb els socialistes que han defensat el "NO" a Rajoy


MÉS per Mallorca hem seguit de prop el debat en el si del PSOE, i des del respecte a les dinàmiques internes d’altres formacions però conscients de la transcendència de la decisió que s’ha pres avui al si del Comitè Federal d’aquest partit, manifestam:

Consideram un error històric la decisió del Comitè Federal, que suposa -al nostre entendre- una traïció a la voluntat d’una majoria dels votants i militants socialistes. Les desenes de milers de firmes recollides pel batle de Jun demanant que es consulti i escolti la militància en són una clara mostra.

Ens solidaritzam amb els socialistes que han defensat el “NO” a Rajoy i escoltar la pròpia militància, i de forma molt singular amb els membres del PSIB, als quals felicitam per la coherència fins ara demostrada. Creim que és necessari que els seus representants al Congrés segueixin essent congruents.

Asseguram que la investidura de Mariano Rajoy serà perjudicial per al conjunt de l’Estat però de forma molt singular per a la ciutadania de les Illes Balears, i que obre un escenari de dificultats que cal compartir amb la militància, i que per analitzar com l’afrontam obrirem un període de consulta i debat amb la militància.

Deixam clar que des de MÉS per Mallorca rebutjàvem la celebració d’unes terceres eleccions, i ens negam a caure en la dicotomia "o PP o comicis". Nosaltres teníem una proposta possible de govern per a l’Estat, que passava per un pacte “a la mallorquina” entre el PSOE, Podem i les forces independentistes i sobiranistes catalanes, basques, valencianes i gallegues. Davant el PP de la corrupció i de les retallades calia un cordó sanitari.

Mantidrem el suport als governs que compartim amb el PSIB. Som sobiranistes i no subordinarem la nostra acció política a les Illes Balears a allò que faci el PSOE a l’Estat.

Convertirem les institucions de les Illes Balears i els pactes que tenim amb el PSIB i Podem en espais de resistència i lluita institucional davant la dreta reaccionària, centralista i corrupta que representa el PP de Rajoy. Ara cal més autogovern i valentia que mai.