MÉS per Mallorca considera que l’acord del Govern espanyol és «un cop d’estat» que «implica la suspensió de la democràcia a Catalunya» i «mereix ser contestat per qualsevol demòcrata»

La formació ecosobiranista constata que «el PP, amb la complicitat de Ciutadans i del PSOE», ha embarcat el Govern espanyol i l’Estat en una «deriva autoritària gravíssima i sense precedents»


MÉS per Mallorca considera que l’acord pres avui al Consell de Ministres per aplicar l’article 155 amb l’objectiu d’intervenir l’autogovern de Catalunya és un cop d’estat equiparable al 23-F, que implica la suspensió de la democràcia a Catalunya.

És la demostració que el Partit Popular, amb la complicitat activa de Ciutadans i del PSOE, és incapaç de resoldre el problema polític i social que suposa la crisi de les relacions entre Catalunya i Espanya, si no és des de l’autoritarisme.

El Govern espanyol no utilitza la Constitució com un marc jurídic i polític des del qual iniciar el diàleg obert que li ha reclamat el Govern de la Generalitat, sinó que la instrumentalitza de manera il·legítima i la converteix en un arma per agredir violentament l’autonomia i les institucions democràtiques catalanes.

Rajoy i el PP no poden substituir els representants polítics elegits pel poble de Catalunya, ni intervenir el Parlament ni els mitjans de comunicació públics. És molt greu, i constata la deriva autoritària gravíssima i sense precedents no només del Govern espanyol, sinó del conjunt de les elits dirigents de l’Estat.

MÉS per Mallorca espera que l’acord pres avui pel Consell de Ministres no sigui refrendat en el Senat. La decisió del Govern presidit per Mariano Rajoy mereix ser contestada per qualsevol persona que es consideri demòcrata, visqui a Catalunya, a les Illes Balears, a la resta de l’Estat o a qualsevol lloc del món.