MÉS PER MALLORCA CONSIDERA INACCEPTABLE L’EMPRESONAMENT DEL GOVERN DE CATALUNYA

Davant l’empresonament d’Oriol Junqueres, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó avui, MÉS per Mallorca manifesta:

1.- MÉS per Mallorca, i de forma molt especial els seus representants a totes les institucions, consideren que el legítim Govern de la Generalitat és l’encapçalat per Carles Puigdemont.

2.- MÉS per Mallorca afirma que l’empresonament d’un Govern democràticament elegit per haver duit a terme el seu programa electoral és un acte indigne. Els empresonaments persegueixen clarament una ideologia política.

3.- MÉS per Mallorca manifesta que aquests empresonaments, com els de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, o aquells que l’Estat ja ha anunciat que pretén dur a terme, aprofundeixen el conflicte polític català, que no és ni ha estat mai de naturalesa jurídica.

4.- MÉS per Mallorca certifica que les ofertes de diàleg per part del Govern català només han rebut respostes repressives pel costat estatal. On no hi ha diàleg no hi ha democràcia; qui no dialoga no és demòcrata.

5.- MÉS per Mallorca exigeix l’alliberament de tots els consellers empresonats, així com de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

6.- MÉS per Mallorca, arran de la degradació de la democràcia a l’Estat espanyol, demana a la comunitat internacional que s’impliqui en solucionar el conflicte.

7.- MÉS per Mallorca seguirà participant a totes les mobilitzacions socials en defensa de la llibertat i la democràcia. Per això fa una crida a totes les entitats i partits demòcrates de l’Estat a respondre de forma enèrgica i coordinada a aquest nou atac antidemòcrata.