MÉS PER MALLORCA CONDEMNA L’ACTITUD INQUISITIVA DE VOX PER LA INSPECCIÓ QUE VOL FER A LES ESCOLESEls regidors i regidores de Més per Mallorca aproven demanar al Congrés i al Parlament que els ajuntaments puguin regular el preu de l’habitatge


Dins del marc del mateix acte també s’ha compost la nova mesa de regidors

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dimarts al Centre Cultural ‘Sa Quintana’ de Sineu la tradicional assemblea de batles i regidors per tal de fixar les línies que se seguiran com a partit durant aquesta legislatura. El partit ecosobiranista rebutja totalment la ingerència de VOX als centres educatius i manifesta, així mateix, la repulsa contra aquest tipus d’accions inquisitorials que no tenen altre objectiu que provocar el malestar a les escoles i entre el professorat. Per això, MÉS per Mallorca manifesta el suport total i el respecte a la bona feina i al compromís dels professionals de l’educació, que són un dels pilars fonamentals del nostre país.

L’assemblea de regidors i regidores fa una aposta clara per assegurar el dret d’accés a l’habitatge davant l’autèntica emergència social que viuen les Illes Balears, per això demanen al Congrés i al Parlament els canvis legislatius necessaris perquè els ajuntaments puguin regular els preus dels lloguers.

A més, s’ha acordat per unanimitat que s’ha de seguir en la línia de la defensa del territori, la cultura i la sostenibilitat ambiental (aquest darrer punt amb especial èmfasi perquè s’han adherit a la moció sobre emergència climàtica que presentaran als ajuntaments el pròxim ple).

Guillem Balboa s’ha pronunciat quant a la defensa del medi ambient i ha explicat que "és molt important no abaixar els braços davant les amenaces que rebíem des de Madrid respecte a la possible inversió per creuers al Port de Palma". Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha argumentat la importància d’aquesta assemblea fent una clara crida a la unitat entre totes les agrupacions municipals i ha defensat que "cal seguir en la línia de fer feina de baix cap a dalt perquè la nostra major força és la gent i l’administració més propera que són els ajuntaments".

L’Assemblea ha donat el vistiplau a la nova mesa de regidors que estarà formada per Maria Rosa Juan, presidenta; Guillem Villalonga, vicepresident; Aina Amengual, vicepresidenta; Miquel Oliver, secretari; i Llorenç Carrió, secretari. Essent un representant de Palma, dos de pobles de més de 20.000 habitants i dos de pobles menors de 20.000 habitants, respectant la paritat de gènere (60%-40%).

També s’ha dut a terme la proposta del programa de formacions per a regidors que ha presentat la regidora de l’Ajuntament de Marratxí, Aina Amengual.