MÉS per Mallorca celebrarà l’Assemblea Constituent per obrir-se a les persones que volen el canvi

Serà el proper dissabte dia 26: hi podran participar ciutadans que no militen en els partits integrants, i s’hi elegirà una Executiva per a la qual Biel Barceló és candidat a coordinador general i Fina Santiago candidata a coportaveu


MÉS per Mallorca celebrarà dissabte la seva Assemblea Constituent, en la qual deixarà de ser una suma de partits i passarà a ser un projecte polític amb entitat pròpia, en el qual podran participar totes aquelles persones que volen canviar la política actual, i no només els militants dels partits integrants de la coalició (PSM-Entesa i IniciativaVerds).

En l’Assemblea es debatran i aprovaran dos documents polítics (de diagnòstic i de proposta política), i unes normes de funcionament de la formació. Així mateix, els assistents elegiran els òrgans de govern de MÉS per Mallorca, la Comissió Permanent i la Comissió Executiva. L’única candidatura a la Permanent, integrada per 10 membres, està encapçalada per Biel Barceló com a candidat a coordinador general i per Fina Santiago com a candidata a coportaveu. Altres 15 membres de l’Executiva seran elegits per llistes obertes, d’entre un total de 31 candidats.

Biel Barceló i Fina Santiago han fet “una crida a tots els ciutadans i ciutadanes progressistes i que volen un canvi en la manera de fer política en aquest país, perquè s’acostin a MÉS per Mallorca. En una situació difícil com l’actual, des del punt de vista econòmic, social, cultural... s’ha de fer política, i la política podrà canviar les coses en la mesura en què la gent participi. Per nosaltres la política és prendre decisions de manera col·lectiva, comptant amb la participació de les persones. Dissabte serà una passa qualitativa en un projecte que està contínuament en innovació, i que està totalment obert a la participació de la gent”.

Tota la informació relativa a l’Assemblea Constituent de MÉS per Mallorca, que se celebrarà al local de CCOO, a partir de les 10.00 hores, es pot consultar a l’apartat "Assemblea" d’aquesta web (http://www.mespermallorca.cat/assemblea).

2 Missatges

 • 23 d’octubre de 2013 19:24
  MÉS per Mallorca celebrarà l’Assemblea Constituent per obrir-se a les persones que volen el canvi , per  lleosantjordi

  Em sembla una participació oberta i democràtica. Que dóna lloc a la participació de la ciutadania. Però algú pot ser tan ingenu? Qué digui vaig a la assemblea i sortiré elegit! Qui ho votarà si no és prou conegut o es mogui per cercles sociales, culturales, polítics... De totes formes, s’ha de fer alguna cosa per dignificar la política i provocar la participació de la gent aliena al aparell dels partits polítics. També aniria bé promoura les llistes obertes?

  • 24 d’octubre de 2013 14:30
   MÉS per Mallorca celebrarà l’Assemblea Constituent per obrir-se a les persones que volen el canvi , per  Més per Mallorca

   Bon dia, lleosantjordi,

   Gràcies pel teu comentari. Efectivament, des de MÉS per Mallorca intentam promoure formes de participació política obertes i democràtiques com una manera de dignificar la política, i per acostar-la a la gent.

   Respecte als candidats i candidates, el termini per presentar candidatures (a la Permanent, a l’Executiva o a la Comissió de Garanties i Arbitratge) va acabar dia 13 d’octubre. Fins a aquell dia, qualsevol militant o simpatitzant de MÉS per Mallorca s’hi podia apuntar, no era necessari pertànyer a algun dels partits integrants de la coalició. De fet, hi ha dos candidats a l’Executiva que no són militants de cap partit. De cara a l’Assemblea de dissabte, qualsevol persona hi pot anar, i pot participar a les votacions (s’hi haurà d’inscriure, evidentment). Això sí, només podrà ser elegit/da si ha presentat la candidatura en el termini indicat.

   Respecte a les llistes obertes, l’elecció dels membres de l’Executiva serà amb aquest sistema. I l’elecció dels candidats i candidates electorals (al Parlament, al Consell) seguirà aquest principi, que s’haurà de concretar en un reglament que s’elaborarà els propers mesos amb la participació de tots els militants i simpatitzants de MÉS per Mallorca.

   Moltes gràcies de nou. Et convidam a participar en l’Assemblea de dissabte. Una abraçada!