MÉS per Mallorca assegura que la sentència del cas Scala confirma el finançament il•legal del PP Balear

La coalició ecosobiranista considera que l’actual president del Govern i del PP a Balears ha de demanar perdó públicament davant la sentència publicada avui sobre el cas Scala ja que condemna el PP a retornar els 10.585 euros que va utilitzar il•legalment el partit per finançar la campanya electoral de 2007

JPEG - 32.6 kB

La coalició MÉS per Mallorca considera urgent que el José Ramon Bauzá comparegui davant els ciutadans de les illes per demanar perdó després que s’hagi confirmat el finançament il•legal del partit que ell presideix a través de l’ex conseller de Comerç Indústria i Energia del Govern de Jaume Matas, Josep Juan Cardona.

La sentència, que condemna Cardona a 16 anys de presó, condemna també al PP a retornar els 10.585 euros, més interessos, com a responsable civil lucratiu després que aquests doblers fossin desviats des del CDEIB per al finançament de la campanya electoral del Partit Popular l’any 2007.

El portaveu de MÉS per Mallorca, Biel Barceló afirma que el president Bauzá mai ha cregut realment en la regeneració política ja que va deixar escapar una oportunitat per tenir un gest i demostrar-ho. Això perquè el propi portaveu dels econacionalistes va instar el president del Govern en sessió plenària a retornar els doblers abans de confirmar-se la sentència que ara obliga al PP a fer-ho. Per això, la coalició MÉS considera que el president fa tard i per obligació de la justícia.

La coalició afirma que es tracta de la segona condemna al PP que posa en evidència el tipus de gestió que duia a terme Jaume Matas com a president del partit i del Govern. En aquest sentit, la sentència també evidencia que l’actual portaveu del PP Miquel Ramis va intervenir en aquesta actuació il•legal segons el testimoni d’un dels empresaris imputats tal i com recull la sentència:

“Al principio, es decir el primer año y medio, el dinero que el
declarante entregaba a CARDONA, ORDINAS y VIAENE, no se lo quedaban ellos, sino que iba a parar a MIGUEL RAMIS, el portavoz del Partido Popular, y esto se lo dijeron VIAENE y ORDINAS.”

Biel Barceló, a més, afirma que la sentència “és exemplar, una de les més importants que es poden recordar en matèria de corrupció”. En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca assegura que posa en evidència que el Govern de Matas es creia que podia fer qualsevol cosa, “amb absoluta impunitat”.

Per tot això, la coalició MÉS per Mallorca demana responsabilitats al president Bauzá i que el PP retorni el doblers malversats immediatament. MÉS referma el compromís amb la transparència en la gestió pública i la confiança en la justícia.