MÉS per Mallorca aposta per la cooperació entre les distintes forces polítiques i la ciutadania

La coalició vol que aquesta cooperació converteixi la majoria social d’esquerres en un moviment de canvi a les properes eleccions


L’Executiva de MÉS per Mallorca s’ha reunit aquest dilluns per a valorar els resultats de les eleccions al parlament europeu. Per a MÉS per Mallorca, allò que cal destacar dels resultats electorals és la gran mobilització ciutadana que ha permès enviar un missatge clar de rebuig al bipartidisme i d’anhel per formes noves, honestes i participatives, de fer política. En aquest sentit, cal destacar que tant a nivell de les Illes Balears com de la resta de l’Estat, son les forces que aposten per situar les persones al centre de les decisions polítiques les que han experimentat un augment més significatiu.

La coalició MÉS, en tant que projecte obert de l’esquerra ecologista i sobiranista de Mallorca, reitera el seu compromís per treballar amb la gent i amb totes les forces transformadores per portar un canvi profund a partir de les eleccions autonòmiques i locals de 2015.

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha destacat que “som majoria els ciutadans que hem donat suport a forces d’esquerres”, i ha afirmat que “s’estan posant les bases perquè l’any que ve hi hagi un canvi al Govern de les Illes Balears i a totes les institucions”. I ha manifestat “la voluntat de MÉS per Mallorca de col·laboració i de cooperació entre totes les forces d’esquerres i amb la ciutadania per tal de conformar alternatives clares que facin possible el canvi”.

Per altra banda, la coalició MÉS considera molt preocupant l’augment de l’extrema dreta arreu d’Europa i ho considera simptomàtic d’una situació econòmica i social marcada per l’augment de la pobresa i les desigualtats, així com per una classe dirigent que s’ha preocupat més dels beneficis privats d’alguns que de l’interès general de la majoria. L’única resposta davant aquesta deriva autoritària és aprofundir en la igualtat i la justícia, millorar la situació econòmica real de la gent i transformar el sistema democràtic de manera que sigui vertaderament un instrument de la sobirania popular.