MÉS per Mallorca al Debat de Política General


Abril: “Polítiques valentes carregades de drets, transició econòmica i ecològica i exigència de respecte. La nostra aportació als Acords Pel Canvi"


“A més de l’emergència social, l’emergència ecològica i econòmica que ens vàrem trobar hem d’afegir l’emergència democràtica", ha assenyalat avui el portaveu de MÉS per Mallorca al Debat de Política General de l’Estat.

Al seu discurs Abril ha criticat de forma contundent l’amenaça del 155, segons l’ecosobiranista pot suposar el finiquito no sols de l’autonomia d’una altra comunitat i de la suspensió de la democràcia a Catalunya, sinó una capsa de pandora on càrrecs del PP, com el delegat del gobierno a Castilla-LaMancha braveja que haurien d’aplicar també en aquella comunitat, i altres a dir el mateix d’Euskadi, o de Navarra. "I qui serem els següents, nosaltres? Per això, perquè som demòcrates, no ho podem permetre, que es desplegui tot aquest ’pack de la por’ que va anunciar el Consell de Ministres dissabte passat".

El portaveu ha assenyatat que Rosa Parks i Neus Català “són dones que em representen més que qualsevol dels senadors i senadores que veurem què fan aquesta setmana”. Rosa Parks va ser qui no va voler seure a la part del darrere del bus públic en els temps de la segregació als Estats Units i Neus Català, una de les darreres supervivents dels camps d’extermini que amb tota il·lusió i als seus 102 anys va anar a exercir el seu dret al vot el passat 1 d’octubre.

També, Abril ha criticat, amb contundència l’esforç del líder del PP, Biel Company qui s’ha dedicat a qüestionar l’ètica del pacte i a MÉS per Mallorca. "Em creguin que a mi em faria vergonya fer-ho quan presideix un PP de Balears que és incapaç de tornar els doblers que amb sentències fermes i amb informes de Sindicatura s’ha certificat que el PP ha robat a les arques públiques en benefici propi, i que ho faci just l’endemà que la Fiscalia -i cit textualment- assenyala que la caixa B del Partit Popular està «abrumadoramente acreditada» i que no hi ha hagut casos puntuals o aïllats sinó tota una «actividad duradera» de suborns a càrrecs del PP".

En relació a l’educació, el portaveu de MÉS per Mallorca ha fet un reconeixement als docents i les docents, equips directius i pares i mares que fan possible l’educació dels nostres fills i filles, i que no es mereixen els atacs i qüestionaments ni de partits ni de mitjans de comunicació. "Treguin les seves mans brutes de l’educació, abandonin les seves dèries i obsessions sobre l’adoctrinament a les aules, es desintoxiquin dels manuals franquistes que pareix que alguns duen tatuat al cervell, deixin les escoles i els professionals fer, perquè a ells els devem molt pel que fa a la inclusió i a la integració social", ha dit Abril adreçant-se als populars.

Alhora que ha destacat el compromís dels 1.000 milions d’euros destinats a educació a finals de la legislatura, del pla d’infraestructures educatives i de la imminent convocatòria de milers de places d’oposició mentre altres acomiadaven, també, sí, professionals de l’educació, més de 1.000 que ja han estat recuperats, Abril ha assegurat que "l’educació necessita sobretot que no la facem servir d’arma política, i la comunitat educativa reclama d’ençà de fa estona un pacte educatiu que és incompatible amb aquestes acusacions. Per això des de MÉS per Mallorca feim una crida a la responsabilitat als actors polítics en relació a aquesta qüestió".

L’ecosobiranista ha exigit respecte "cap a les nostres Illes, i a la nostra condició insular, que és el nostre fet diferenciador, i aquest és un element amb prou pes perquè se’ns tracti de manera diferenciada, de la mateixa manera que som els primers a aportar i els darrers a rebre. I trobam que quan et falten al respecte de manera tan sistemàtica com se’ns ha tractat a les Illes, tots i cada un dels greuges que totes vostès coneixen sobradament: competències exclusives o compartides no implementades, Règim Especial o inversions estatutàries, entre d’altres, les hem de dur al terreny judicial. I si tot l’aparell institucional i judicial que s’està desplegant ara per frenar les aspiracions del poble de Catalunya és tan neutral i tan condret, supòs que ens acabaran donant la raó, o no? "

Per acabar David Abril ha fet una crida a la unitat per "crear el problema illenc a Madrid, o no ens faran ni cas. I crec sincerament que aquesta via seria molt més efectiva per a nosaltres que la d’una reforma constitucional que en aquests moments i amb la correlació de forces que hi ha a l’Estat només ens pot oferir major incomprensió i més centralisme".

El portaveu de MÉS per Mallorca que ha reconegut la feina feta del govern i també de l’Institut Balear de la Dona i els bons resultats d’aquests dos anys de govern i ha fet menció de mesures i lleis capdaventeres com la Renda Social, l’Impost Turístic Sostenible, la llei de lloguer turístic, entre d’altres i ha fet un balanç més que positiu en relació a la protecció del territori ha conclòs que són "les polítiques valentes carregades de drets, transició econòmica i ecològica i exigència de respecte. Vet aquí la nostra aportació política als Acords pel Canvi i a aquest debat"

Documents adjunts