MÉS PER MALLORCA ACUSA EL PP DE SENTIR-SE CÒMODE EN "LA XAVACANERIA I EL FANG" EN RELACIÓ A CATALUNYA

La formació ecosobiranista ha considerat "impresentable" l’amenaça de Pablo Casado a Roger Torrent i considera que els partits que fomenten l’enfrontament no poden formar part de la solució


David Abril, portaveu de MÉS per Mallorca, ha considerat que les paraules de Pablo Casado en què utilitzava els fills de Roger Torrent per amenaçar-lo demostren que "la xavacaneria i el fang" són el medi en què se sent còmode el PP, que incrementa irresponsablement la tensió amb Catalunya per treure’n un rèdit electoral. "Cal recordar que Casado ja va amenaçar Puigdemont recordant el que li havia passat a Lluís Companys, assassinat l’any 1940 pels feixistes" ha apuntat Abril, que n’ha demanat la dimissió.

Els ecosobiranistes han considerat que la decisió del Constitucional de no permetre la investidura de Puigdemont si no s’entregava prèviament a la justícia és una decisió arbitral, que no es basa en cap llei i que demostra que aquest Tribunal està polititzat en mans del bloc monàrquic. Per això des de MÉS per Mallorca s’ha exigit que "es respecti la decissió democràtica del poble de Catalunya i que sigui elegit el diputat que la majoria del Parlament de Catalunya consideri, que en aquest cas és Carles Puigdemont".

Per acabar, David Abril ha demanat que s’evacuï el PP de Mariano Rajoy del Govern de l’Estat; "no pot ser que aquells que alimenten el conflicte hi hagin de trobar la solució. L’imprescindible diàleg just existirà quan els amenaçadors surtin de la Moncloa, i per això cal que el PSOE renegui del 155 i la repressió i es posi del costat de la democràcia".