MÉS per Mallorca acusa a Bauzá de "dictador" i demanarà al ple del Consell la seva reprovació

El portaveu econacionalista, Joan Font, ha acusat a José Ramón Bauzá de dictador i ha anunciat que el seu grup registrarà una moció per tal de reprovar-lo arrel de les seves declaracions davant un grup d’empresaris on assegurà que voldria reduir "a la mínima expressió" la institució insular.

La coalició MÉS per Mallorca al Consell ha anunciat avui que presentarà una moció al proper ple de dia 13 de març per tal de reprovar al president Bauzá després de les declaracions fetes a la jornada de debat organitzada per la Asociación para el Progreso de la Dirección (APD) on assegurà que el Consell de Mallorca s’hauria de reduir "a la mínima expressió", segons publica el diari Ultima Hora. Segons MÉS per Mallorca, "les declaracions de Bauzá demostren la seva ignorància i el seu despreci cap a les institucions insulars".

El seu portaveu, Joan Font, ha manifestat el seu rebuig a les declaracions fetes per Bauzá i l’ha acusat de voler controlar les Balears sense sortir del seu despatx. "Tenim davant nosaltres un dictador que ho vol controlar tot sense sortir del Consolat", ha assegurat Font.

El conseller econacionalista també ha recordat que "les competències del Consell venen marcades per l’Estatut i no pel Partit Popular". La coalició econacionalista ha recordat a Bauzá que l’Estatut és la llei de més alt rang de la Comunitat Autònoma i, amb aquestes paraules, el president està insinuant que l’incomplirà.

Joan Font també s’ha demanat si la presidenta del Consell, Maria Salom, comparteix les paraules de José Ramón Bauzá i, en cas afirmatiu, ha assegurat que també en demanaran la seva dimissió. "Si la presidenta Salom pensa el mateix demostra que no creu en l’autogovern del Consell i el millor que pot fer és dimitir", ha dit Font.