MÉS per Calvià rebutja les fumigacions contra la processionària del pi

La formació calvianera mostra la seva preocupació davant les intencions del Govern Bauzá de realitzar unes fumigacions que afectaran a una gran extensió del municipi i que es realitzaran amb un producte altament tòxic.

El Govern ha aprovat l’aplicació d’un tractament fitosanitari contra la processionària del pi, que consistirà en la fumigació aèria de 27.028 hectàrees de Mallorca i Menorca entre els mesos d’octubre i desembre, amb un producte denominat Dimilin Oleoso B, altament tòxic i que podria ser cancerigen.

En relació a aquest fet, el portaveu de MÉS per Calvià, Rafel Sedano, ha afirmat que “Calvià és un dels municipis on es preveuen més fumigacions i ens preocupa molt que les pulveritzacions arribin fins a menys de cent metres dels habitatges”. En aquest sentit, Sedano manifesta que “segons la fitxa tècnica del producte que el Govern utilitza per fumigar, aquest podria ser cancerigen”.

Per altra banda, des de MÉS per Calvià consideren que es tracta de l’opció més cara, menys eficient i més nociva, ja que costarà més de 1.700.000 euros. Des de l’agrupació calvianera destaquen que en cas de ser necessaris tractaments massius, es podrien seguir utilitzant productes ecològics, com per exemple el Bacillus thuringiensis, com ja s’havia fet en altres ocasions. Sedano assegura que “el Dimilin és un producte inhibidor del desenvolupament de les larves que s’hauria de fer servir de manera puntual i selectiva en zones molt afectades per la processionària, per no perjudicar als ecosistemes".

El portaveu de MÉS per Calvià ha explicat que "una vegada més, el Govern demostra que no vol complir la legislació, ja que la directiva europea 2009/128/CE prohibeix la pulverització aèria, amb possibles excepcions”. En quant a prevenció de processionària, Sedano ha lamentat que “la Conselleria vol invertir ara el que no ha invertit en tota la legislatura. Des de Calvià recolzarem totes les iniciatives dirigides a aturar aquest despropòsit, sempre que no suposin un risc per a la salut de les persones”.