MÉS per Calvià promet un canvi de model urbanístic al municipi per preservar el territori

Rafel Sedano, portaveu de MÉS per Calvià, i Miquel Ensenyat, candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Consell, denuncien les polítiques urbanístiques del Partit Popular, que continua la destrucció del territori

Avui el portaveu de MÉS per Calvià, Rafel Sedano, i el candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Consell, Miquel Ensenyat, han denunciat les polítiques urbanístiques del Partit Popular, que continua permetent la destrucció del territori, des de les institucions on governen.

Ensenyat i Sedano han visitat les obres que s’estan duent a terme a l’entrada de Peguera, on s’està desenvolupant un projecte de fins a 700 places residencials i turístiques en un pulmó verd que es podia trobar entre l’autopista d’Andratx i el nucli urbà. “Aquest tipus de projectes són totalment innecessaris i contraris a un creixement sostenible del municipi i, en conseqüència, de Mallorca”, ha dit el portaveu de MÉS a Calvià, i ha afegit “junt amb el projecte de la Marina de Magaluf, que ara torna a estar en obres, després d’anys inactiu, és el més clar exemple de com els governants d’aquest municipi no han aprés res i tornen al model urbanístic que ha dut a la crisis. No es pot permetre que els interessos econòmics de uns pocs passin per sobre dels drets de la ciutadania de Calvià”.

Per la seva banda, el candidat de MÉS a la Presidència del Consell ha destacat que quan governin no declararan més terrenys urbanitzables i apostaran per un Pla Territorial de Mallorca que protegeixi vertaderament el nostre territori: “ens hem de sensibilitzar sobre el fet que un creixement infinit no és possible. No es poden fer més reordenacions promogudes per particulars. Hem d’acabar amb l’urbanisme a la carta”.

Rafel Sedano i Miquel Ensenyat han deixat clar que la propera legislatura la política urbanística farà un gir de 180 graus respecte el que ha dut a terme el Partit Popular, tant al municipi de Calvià com des del Consell.

Paral·lelament, els dos membres de MÉS per Mallorca han destacat que el model urbanístic de Calvià va lligat al model turístic “i queda clar que els projectes que s’estan permetent en l’actualitat responen a una consolidació d’un model ja sobreexplotat al municipi i que no cerca, en cap cas, obertura cap a altres mercats. El projecte de Peguera, igual que el que es fa sobre el salobrar de Magaluf va contra tot allò que els experts recomanen pel futur turístic del nostre municipi i de les Illes, en general.