MÉS per Calvià exigeix investigar les denúncies de maltractament als dofins de Marineland

Grups animalistes com SOSdelfines ha denunciat agressions físiques als dofins per part dels ensinistradors d’aquestes instal·lacions privades


MÉS per Calvià ha exigit avui que s’investiguin les denúncies fetes des de diferents grups animalistes per accions dels ensinistradors de delfins de Marineland. Des de la formació s’exigeix a l’Ajuntament que investigui les denúncies que s’han conegut a través de les xarxes socials per comprovar que en les instal·lacions es compleixen les ordenances municipals. Així mateix, s’insta al consistori calvianer a traslladar els fets a la Conselleria pertinent el cas per analitzar si s’està complint la legislació vigent.

Rafel Sedano, portaveu de MÉS per Calvià ha reclamat, després de veure les imatges que han aparegut, "la necessitat legal i moral d’investigar els succeïts, per la seva gravetat i, si es confirmen, prendre’n les mesures adients tant pel que fa a les sancions com per garantir el benestar dels animals, no només de cara al públic, sinó també en el tracte intern de les instal·lacions, a les activitats que, almenys en teoria, no es veuen". A més, insisteix, "hem de recordar que fa just una setmana el Ple de l’Ajuntament de Calvià va aprovar una moció on es declarava ´Calvià com a ’municipi amic dels animals, respectuós amb els seus drets i lliure de violència i maltractament’, i tot un seguit de punts que caldrà revisar si les instal·lacions de Marineland compleixen".

MÉS per Calvià ha anunciat que plantejarà diferents preguntes a la Conselleria pertinent, a través del Grup Parlamentari de MÉS, sobre el seguiment que es fa de l’activitat a les instal·lacions de Marineland i el compliment de la legislació vigent per part dels seus responsables.