MÉS per Calvià debat en assemblea oberta el futur del municipi

Els coportaveus de MÉS, Biel Barceló i Fina Santiago, han participar a l’acte per explicar el procés de radicalitat democràtica del projecte unitari progressista, ecologista i sobiranista que s’està estenent arreu de Mallorca i les la resta d’illes

Rafel Sedano, portaveu de MÉS per Calvià, va ser l’encarregat de donar el sus a l’assemblea oberta que l’agrupació del municipi va celebrar anit a la plaça de l’església. A l’acte, al qual hi van acudir una trentena de persones, hi van assistir Biel Barceló i Fina Santiago coportaveu de MÉS per Mallorca.

L’assemblea oberta va servir per a debatre sobre les propostes dels veïnats i veïnades del municipi per recuperar el futur de Calvià, amb un projecte d’esquerres, sobiranista i ecologista, que sigui capaç de capgirar el model turístic actual. Sedano va explicar que aquesta assemblea informativa “és el pas previ a l’assemblea constituent de MÉS per Calvià que se celebrarà la segona quinzena de setembre, i a partir d’ara ja treballam per sumar a totes les persones que vulguin recuperar el futur de Calvià”.

Biel Barceló, per la seva banda, va explicar que “les receptes de radicalitat democràtica que volem per a una nova manera de fer política ja ens les estem aplicant internament, per això els partits renuncien a les sigles, i farem primàries per a configurar la llista electoral, entre d’altres mesures”.

Fina Santiago va afegir que MÉS per Mallorca és l’espai polític i el projecte que “neix de la reflexió, l’evolució i sobretot de la preocupació per una involució democràtica i de drets socials molt greu”. En aquest sentit, Santiago ressaltà que “el lideratge col·lectiu de MÉS és positiu perquè reforça l’estructura interna molt participada i col·lectiva, cedint la sobirania a l’assemblea”.

Rafel Sedano va animar als assistents a mantenir més trobades per tal d’elaborar la feina prèvia a l’assemblea constituent. “Hem d’establir el full de ruta entre totes les persones qui vulguin participar, també elaborarem el document organitzatiu i la metodologia per a dur a terme la construcció del programa electoral de la forma més participativa.