MÉS per Alaró sol·licita que es desbloquegi la compra del Castell d’Alaró

Mitjançant el Senador Vidal, MÉS per Alaró demana que la part estatal quedi clarament delimitada de la part privada

MÉS per Alaró ha sol·licitat al senador Vidal que demani que avanci amb la tramitació de la delimitació amb la propietat per tal de poder fer efectiva la compra de la part privada del Castell. Aina Sastre, portaveu de MÉS per Alaró, opina que “ja fa dos anys que el Consell de Mallorca disposa dels doblers per poder comprar la finca i sols s’està pendent d’un tràmit que ha de fer el govern d’Espanya, que és la delimitació entre la part pública i la part privada”. Sastre ha afegit que “el Castell és una senya d’identitat i ja és hora que sigui finca pública; d’aquesta manera la seva conservació i restauració serà més senzilla i finalment el Castell serà de tothom”

La petició de MÉS per Alaró va més enllà: Mateu Marcús, que fou President de la Fundació del Castell d’Alaró 12 anys, afirma que “vist que el govern espanyol mai no ha fet cap inversió al Castell i vist que no sembla n’hi vulgui fer mai, hem de demanar també al govern de l’Estat que transfereixi la seva part a la comunitat autònoma o al Consell de Mallorca, que en gestiona la part patrimonial, per així poder-hi fer les inversions necessàries.”

A més, la regidora alaronera, ha explicat que Alaró ha esdevingut un territori clau per a estudiar la història de les Illes Balears. “Ara, no sols hi ha el Castell d’Alaró, sinó també Sa Bastida, un jaciment tardo romà que està sent investigat. Durant el 2019 es va dur a terme la neteja forestal, i enguany ja s’hi han de fer les expedicions arqueològiques”. Per fer tot això, “farà falta un bon finançament.” ha sentenciat.