MÉS participa a la manifestació de l’Orgull LGTBI amb el lema de "al meu cos, autodeterminació"

Més per Mallorca ha participat avui a la manifestació del 28 de juny de l’Orgull LGTBI. Convocada a les 19 hores per l’associació Ben Amics i secundada per diverses entitats, la manifestació ha fet un recorregut pels carrers de Palma, finalitzant a la plaça de Cort on, amb un ambient lúdic, s’han donat els premis Siurell i Dimoni Rosa.

Enguany en l’àmbit estatal, i per part de la federació LGTBI, s’ha fet una crida per reivindicar especialment els drets dels transsexuals. Per això, des de MÉS, hem volgut donar visibilitat a la transsexualitat i a l’autodeterminació de gènere amb la pancarta i amb el lema «Al meu cos, autodeterminació». «Quan vàrem aprovar la llei pels drets LGTBI era molt conscient que es tractava del col•lectiu més vulnerable. Per això, crec que enfortir la visibilitat dels transsexuals és important, així com la necessitat de fer polítiques específiques per a aquest col•lectiu», ha explicat la diputada i coordinadora de MÉS, Bel Busquets.

El Consell de Mallorca també ha aportat el seu granet d’arena a l’Orgull. D’aquesta manera, pràcticament totes les institucions de l’illa s’han sumat a la celebració del dia internacional LGTBI. El president Ensenyat ha estat l’encarregat de presentar al pregoner de l’Orgull d’enguany, l’actor Pep Noguera. Es tracta del segon any que el Consell fa el pregó el 28 de juny, fent pública l’aposta per la igualtat.

Els municipis de l’illa també s’han sumat a la celebració, penjant les banderes a les façanes per reivindicar la visibilitat aquest 28 de juny. La bandera de sant Martí s’ha vist als municipis de Bunyola, Palma, Alaró, Sòller i Sa pobla, entre d’altres.