MÉS LAMENTA QUE PP I PSIB HAGIN IMPEDIT DEMOCRATITZAR LA LLEI ELECTORAL

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca havien presentat una modificació de la Llei Electoral de les Illes Balears per fer-la més democràtica i abaratir el cost dels processos


MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han lamentat profundament que avui els vots del PSIB-PSOE i el PP hagin tombat una Proposició de Llei que pretenia davallar el llindar electoral del 5% al 3%, facilitant que les formacions poc votades puguin entrar al Parlament. Alhora les dues formacions han recordat que la necessitat de superar el 5% dels vots va ser introduïda pel PP de Biel Cañellas per tal d’eliminar les formacions minoritàries. "La proposta que feim va a favor de la democràcia, eliminant una acció de caciquisme electoral que es va produir l’any 95, sense el consens, només amb el suport del PP i amb el vot necessari d’un trànsfuga”, ha assenyalat el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí.

"Avui estem sorpresos i decebuts, ja que el PP i el PSOE han ajuntat el seu vot en el Parlament per impedir una reforma que permetria una major participació, major representativitat i donar accés en els grups no majoritaris en el Parlament", ha assegurat Martí qui també ha recordat que aquesta modificació la va fer el PP dos mesos abans de les eleccions. "No entenem com el PSOE ha donat suport en aquesta acció i ha impedit l’inici de la tramitació parlamentària”. El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha aclarit que si bé des d’una postura egoista els podria beneficiar aquest llindar elevat, com a demòcrates han de defensar que el màxim de gent estigui representada al Parlament. "Un partit que hagi obtingut 20.000 vots ha d’estar a les institucions".

Abril ha afirmat que "la Llei Electoral de les Illes Balears ens converteix en una anomalia poc democràtica dins l’Estat espanyol i dins la Unió Europea", tot recordant que la llei estatal fixa precisament el 3% al qual MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han defensat tornar.

La Proposició de Llei introduïa altres modificacions, com la d’enviar la propaganda electoral de tots els partits en un únic sobre, per tal d’abaratir costos.

MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca seguiran fent feina a favor de la democràcia i de mesures que permetin major participació i una millor representativitat.