MÉS lamenta que el PP del Consell voti en contra de concedir l’asil polític a Hassana Aalia

Miquel Ensenyat, conseller del Grup MÉS per Mallorca, ha manifestat que l’actual comportament del PP al Consell “fa pensar que ens trobam davant d’uns posicionaments molt allunyats del que hauria de ser una democràcia”.

La formació MÉS per Mallorca ha lamentat que el Partit Popular del Consell hagi votat avui en contra d’una moció de suport a la concessió d’asil polític a l’activista sahrauí de 26 anys Hassana Aalia, condemnat a cadena perpètua al Marroc per uns fets ocorreguts mentre es trobava al País Basc aprenent espanyol arrel de la concessió d’una beca d’estudis. Els fets dels quals se l’acusa foren els de participar en una manifestació pacífica al campament de Gdeim Izik.

El conseller i candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Consell, Miquel Ensenyat, ha lamentat que “avui mateix el PP ha dit que està al costat de les persones més necessitades, el que no ha dit és que només ho fa si aquestes no són immigrants”. Ensenyat també ha recordat que “fa uns mesos, en una moció referent a la massacre de civils a Palestina, el PP va dir que els jueus tenien tot el dret a defensar-se”.

En aquest sentit, Ensenyat ha assegurat que “si al vot contrari a la moció de suport a Hassana Aalia, hi sumam el tancament del Centre d’Immigrants i la impossibilitat d’aquests d’accedir a la RMI, fa pensar que ens trobam davant d’uns posicionaments molt allunyats del que hauria de ser una defensa ferma dels drets de les persones per damunt d’interessos purament econòmics i del que hauria de ser una democràcia”.

Ensenyat ha assegurat que ha intentat negociar amb l’equip de govern del Consell una abstenció per part del PP per tal de tirar endavant la moció de suport a l’activista sahrauí, però ha topat amb la negativa del PP. El conseller ha finalitzat recordant que la petició d’asil polític presentada per Aalia compta amb un contundent informe favorable d’ACNUR.