MÉS lamenta el tancament d’AFAM i anuncia que presentarà iniciatives al Parlament i al Consell

Davant la deixadesa del PP, la coalició ecosocialista exigeix una partida de 2 milions d’euros en subvencions per assegurar la continuïtat d’aquestes entitats que possibiliten serveis i programes a col·lectius vulnerables.

JPEG - 10.2 kB

La coalició MÉS ha anunciat avui, una vegada confirmat el tancament de l’associació de malalts d’Alzheimer AFAM, que presentarà una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears i una moció al Consell de Mallorca per tal d’evitar més tancaments d’associacions i entitats sense ànim de lucre, així com també per garantir-ne la seva continuïtat.

Els ecosocialistes lamenten el tancament d’AFAM, la primera associació que es va crear a Mallorca per tal de donar servei als malalts d’Alzheimer. La coalició exigirà al Govern una partida pressupostària no inferior a 2 milions d’euros en subvencions per a entitats dedicades a la prestació de serveis i programes, concertats amb l’administració pública, a col·lectius vulnerables. MÉS recorda que fins el 2011 aquestes subvencions tenien un pressupost de 1,8 milions d’euros i l’actual govern les ha eliminat.

MÉS per Mallorca també es demana si la consellera de benestar social del Consell Catalina Cirer assumirà les seves pròpies paraules i dimitirà després de confirmar-se el tancament d’una associació, tal i com afirmà el març de 2012 per tal de tranquil·litzar les entitats.

La coalició ecosocialista recorda que les pròpies entitats ja fa temps que denuncien la precària situació que pateixen i anuncien la seva desaparició si no es destina inversió pública per tal d’assegurar la seva continuïtat.