MÉS Joves s’organitza i celebra sis actes aquest estiu per parlar de turisme, d’immigració, de drets LGTBI, de capitalisme i de mallorquinisme polític

A partir del setembre posen en marxa un nou cicle, replet de nous actes i activitats centrats en les properes eleccions generals


El passat 13 de juliol va renéixer MÉS Joves, amb un nou logotip i una forta presència a les xarxes socials, amb l’objectiu de fer #unamarxaMÉS. Un nou projecte que ha ressorgit d’un grup de joves amb il·lusió i ganes de fer feina per fer de Mallorca un espai més just, integrador i sostenible. Per això, durant l’estiu, han organitzat sis actes de formació i presa de consciència de les mancances i fortaleses que, com a formació política, caldria encarar i aprofitar.

Els actes que s’han celebrat a diferents municipis arreu de Mallorca han tengut molt bona acollida i una gran participació, i els seus organitzadors n’estan ben satisfets. Amb el títol “ És el turisme, estúpid!” celebraren el primer acte, a Calvià, el 29 de juliol. Aquest municipi no fou triat a l’atzar, els joves de MÉS és decantaren per Calvià perquè és un dels indrets que més a patit les macro-construccions i el turisme en massa. Per això, el ponent convidat fou Ivan Murray, gran coneixedor de la realitat turística i econòmica que exprimeix a les illes des dels anys 60.

Dia 7 d’agost anaren Sa Pobla per treballar “El fenomen de la immigració”. Comptaren amb la presència de na Malika, Antoni Simó i Pere Perelló que els explicaren, des de diferents perspectives, com viuen les famílies el procés d’arribada a un nou país.

Amb la presència de na Rosa Cursach, directora de l’Institut Balear de la Dona i dues companyes de Ben Amics, els joves de MÉS apostaren pels feminismes i el Moviment LGTBQIA, a través d’una jornada de feina a Esporles el 10 d’agost i sota el títol “Transgredint realitats: feminismes, gènere i diversitat sexo-afectiva”. Reuniren a un bon grapat de persones.

El 20 d’agost a Manacor el tema de debat va ser la relació de capitalisme-precarietat, dos elements que van de la mà com a expressió natural de la mal anomenada “economia de mercat”. En aquesta ocasió, el convidat fou l’economista Pau Llonch.

Llucmajor, el 29 d’agost, va ser el municipi escollit per parlar sobre “Esmenes al mallorquinisme, reconstruïm el país des de la transformació social”. Juntament amb Lluís Trobat, activista cultural, historiador i treballador del CIEMEN, analitzaren l’evolució del mallorquinisme polític a través de totes les generacions que l’han conreat.

Dia 7 de setembre a Palma es va celebrar l’acte de cloenda de tots els actes organitzats durant l’estiu. “La participació i organització ciutadanes alternatives” fou la temàtica escollida, amb la participació dels membres d’Orgull Llonguet i de l’Associació de Veïns de Canamunt, que des de fa molts anys treballen com a col·lectius cohesionats per tal que la ciutadania se senti integrada i partícip d’allò que passa al seu voltant.

Però la feina de MÉS Joves no conclou aquí. La seva pròxima passa és donar suport i participar en la campanya de les Eleccions Generals, amb l’organització de diferents actes i activitats.