MÉS Joves i el Grup MÉS exigeixen la paralització de la subhasta de l’alberg juvenil de Palma

Els ecosobiranistes acusen al Govern de posar d’excusa la crisi econòmica per desprendre’s d’unes instal·lacions amb noranta places que duien funcionant més de dues dècades.

MÉS Joves i el Grup Parlamentari MÉS han manifestat avui la seva rotunda oposició a les intencions del Govern de treure a subhasta l’alberg juvenil de la Platja de Palma. Els ecosobiranistes al·leguen que aquestes instal·lacions disposaven de noranta places i eren les úniques de tot el municipi de Palma adscrites a la REAJ (Red Española de Albergues Juveniles). Asseguren que es tracta d’un servei públic que duia funcionant des de feia més de dues dècades i que acollia programes interculturals com el de les escoles viatgeres.

Per part del Grup MÉS asseguren que durant el 2012, darrer any que l’alberg va estar en funcionament, aquest va tenir una ocupació de 2.069 persones i 6.769 pernoctacions. Els ecosobiranistes denuncien que el 20 de desembre de 2012, quan es va començar a prendre la mesura del tancament, l’alberg ja teniu una reserva de 886 places, fet que suposava 4.894 pernoctacions.

Les joventuts de MÉS per Mallorca manifesten que la crisi econòmica pot justificar prendre algunes mesures de caràcter temporal com, per exemple, la reducció de mesos d’obertura de l’alberg, però no justifica el tancament i la subhasta de l’immoble. Des de MÉS Joves asseguren que l’administració pública no podrà disposar mai més d’una infraestructura d’aquestes característiques si no s’atura aquesta mesura presa unilateralment per part del Govern Bauzá.

Des del Grup MÉS recorden que ja varen presentar, l’any 2013, una PNL al Parlament per tal de demanar al Govern que mantingués obert l’alberg de la Platja de Palma durant els mesos de més demanada i, així, evitar el seu tancament, però la seva proposta va topar amb el vot en contra del PP.