MÉS insta Mateu Isern a convocar el Consell Social de la Ciutat per analitzar els Pressupostos abans que siguin aprovats

Antoni Verger, portaveu municipal dels ecosobiranistes, considera imprescindible que siguin debatuts en una reunió extraordinària del màxim òrgan consultiu de la ciutat

El portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, recorda que l’equip de govern es va comprometre a presentar el projecte dels Pressupostos per al 2014 davant el Consell Social de la Ciutat en el mateix mes d’octubre, per tant el grup municipal a l’oposició exigeix el compliment d’aquest compromís i insta al batle a fer-ho però abans de l’aprovació dels comptes municipals.

“A principis d’aquest mes d’octubre l’equip de govern es va comprometre a convocar la permanent del Consell Social de la Ciutat durant aquest mateix mes, però a dia d’avui encara no s’ha fet cap passa. A més, el compromís, manifestat per la regidora Esperança Crespí, incloïa la convocatòria del propi Consell Social. La no convocatòria d’aquestes dues reunions posa en evidència la manca de voluntat del PP per fomentar la participació”. Antoni Verger insta al batle a convocar una reunió extraordinària de forma urgent però sobertot que ho faci abans que els pressupostos siguin aprovats.

“El PP demostrarà que no respecta ni entén el sentit de la participació ciutadana si convoca el Consell Social de la Ciutat després que els comptes municipals siguin aprovats”. MÉS per Palma aposta pels pressupostos participatius com a eina imprescindible per obrir aquest debat a la ciutadania, i el consell compleix part d’aquesta funció, sobretot perquè “estam en un moment en què la gent demanda participar i també perquè la distribució de la despesa pública s’ha de garantir que es faci amb criteris i prioritats de justícia social”, afegeix Verger.

Recordar que el Consell Social de la Ciutat és el màxim òrgan consultiu de la ciutat on les entitats veïnals, sindicals, educatives i socials tenen veu per debatre sobre els temes fonamentals de Palma, i sense dubte, els pressupostos són una de les qüestions clau del debat públic.