MÉS insta Maria Salom a destituir Catalina Soler per convertir Mallorca en el femer d’Europa

La coalició demanarà demà en el plenari del Consell la destitució de la consellera de Medi Ambient: “és una titella de TIRME, no defensa els interessos dels mallorquins ni del medi ambient”

La coalició MÉS per Mallorca ha presentat una moció que es debatrà demà en el plenari del Consell per instar la presidenta Maria Salom a destituir la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, per la seva política de residus, que ha permès la incineració a Mallorca de residus procedents del continent. 

La portaveu adjunta del grup MÉS al Consell, Magdalena Palou, ha explicat que Soler ha vulnerat l’acord de dia 13 d’octubre de 2011, al qual el PP va donar suport, en què s’afirmava “el compromís del Consell de Mallorca en no incinerar fems que no siguin de les Illes Balears”. Així mateix, Palou considera que la consellera “s’ha convertit en una titella de TIRME, perquè TIRME faci negoci a costa de la nostra salut, no ha defensat els interessos dels mallorquins ni del medi ambient i ha convertit Mallorca en el femer d’Europa”. 

D’altra banda, el portaveu de la coalició MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, ha explicat altres iniciatives del grup que es debatran demà, com ara una moció per poder redactar el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials. La moció insta l’equip de govern a presentar informes tècnics que especifiquin els motius tècnics que impossibiliten la redacció del PDSEC, i que s’hi inclogui una proposta tècnica amb el pressupost corresponent per tal d’elaborar el pla. Font afirma que Mallorca ha de comptar amb un pla d’equipaments comercials perquè “serà un instrument per sortir de la crisi, ja que la petita i la mitjana empresa són el principal motor que ens ha d’ajudar a la reactivació econòmica”. 

Una altra moció proposa sonar suport a la creació de la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llull, després que més d’una desena de municipis de Mallorca hagin aprovat mocions per incorporar-se a aquesta plataforma que ha d’assegurar una presència illenca a l’IRL, encarregat de fomentar la cultura catalana i la creació artística en la nostra llengua a l’exterior.