MÉS insta a obrir un debat social sobre la saturació turística i els límits del territori

Aquesta setmana al Parlament també es debatrà la proposició no de llei de la formació ecosobiranista per promoure l’autoconsum i per derogar l’impost al Sol


A la primera sessió parlamentària ordinària del 2016 que es durà a terme demà dimarts, el Decret-Llei de Mesures Urgents en matèria territorial centrarà el ple. El portaveu parlamentari David Abril ha qüestionat les crítiques del PP de Balears. "El problema no és el Decret-Llei de territori com diuen els populars, sinó que la dreta vulgui més saturació”, ha assenyalat. Abril posa de manifest que els conservadors no tenen en compte factors com la previsió d’augment d’un 5% de les visites turístiques i com aquest increment pot afectar els recursos naturals de les Illes.

Davant d’aquesta realitat MÉS insta a obrir un gran debat social, amb tots els agents implicats per plantejar aquesta problemàtica i cercar de trobar-hi solucions. “Si no volem matar la gallina dels ous d’or, que és el nostre territori.”, diu.

A la vegada la formació ecosobiranista ha proposat, als grups polítics de la majoria, la possibilitat de crear una ponència d’estudi per dur endavant una llei autonòmica de residus. Cal recordar que a l’Estat hi ha poques comunitats que no estiguin dotades d’aquesta normativa.

Abril també ha criticat la reacció negativa d’Ecoembes a la visita del conseller Vicenç Vidal a Düsseldorf per conèixer el sistema de recollida d’envasos. El portaveu de MÉS ha recordat que el director de Ecoembes és el mateix que el de Coca-Cola. A la vegada valora molt positivament estudiar els projectes d’altres bandes del món que tenen polítiques de reciclatge que funcionen amb beneficis per a la població i pel medi ambient.

Per la seva banda, Joana Aina Campomar diputada de MÉS ha avançat que aquest dimecres es debatrà la proposició no de llei de la formació ecosobiranista per promoure l’autoconsum i per derogar l’impost al Sol. "Hem de derogar l’impost al Sol. La política energètica no la poden fer les grans empreses”, ha assegurat.

Campomar també ha explicat que també es debatrà una proposició no de llei per rebutjar la reforma del Tribunal Constitucional que va fer el PP, per la qual es pot suspendre els governs autonòmics que no acatin les sentències del TC. “És una falta democràtica que se suspengui un govern elegit a les urnes. Aquest no és el paper que ha de fer el tribunal constitucional”