MÉS i PIMECO defensen el comerç de proximitat: “les grans superfícies destrueixen llocs de feina”

Els candidats i candidates de MÉS per Mallorca es reuneixen amb els representants de la patronal del petit comerç


Candidats i candidates de MÉS per Mallorca han mantingut una reunió amb representants de PIMECO, en què han intercanviat visions i propostes sobre la situació econòmica de Mallorca i Balears en general, i del petit comerç en particular.

MÉS i PIMECO coincideixen en la defensa d’un model de ciutat que aposti pel comerç urbà, pel comerç de proximitat, enfront del model de ciutat dispersa amb grans concentracions comercials a l’extraradi, ocupant en molts de casos sòl rústic.

També coincideixen en l’anàlisi que les grans superfícies comercials destrueixen més llocs de feina al petit teixit comercial que els que creen. I que els guanys d’aquestes empreses majoritàriament no queden aquí perquè tributen fora de les illes.

Els representants de les dues organitzacions valoren molt negativament projectes autoritzats en aquesta legislatura com Bauhaus, l’ampliació del centre del Coll d’en Rabassa o el de ses Fontanelles.

Així mateix, des de MÉS i PIMECO apunten que s’han de defensar les competències pròpies en matèria de comerç que han estat envaïdes contínuament aquesta legislatura per part de diversos reials decrets lleis aprovats pel Govern de l’Estat.

Des de MÉS per Mallorca es comprometen a tramitar la pròxima legislatura un Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials (competència del consell de Mallorca) que potenciï i defensi el comerç urbà i de proximitat.

El candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, afirma: “Ens comprometem que, amb el consens del sector, es duran a terme les modificacions legislatives necessàries per evitar la mort del teixit comercial existent a pobles i ciutats, davant el profund desequilibri actual a favor de les grans superfícies. Especialment pel que fa a la disminució dels festius autoritzats per obrir i posar majors restriccions a les ZGAT”.

En el cas de Palma, tant MÉS per Palma com PIMECO assenyalen la necessitat de millorar d’una manera important l’enllumenat, la neteja, la seguretat i la configuració urbanística de les zones comercials especialment les de les barriades fora del centre. La Platja de Palma necessita en aquest cas un tractament especial.