MÉS i l’ASSAIB denucien la presència de menors a la correguda de bous al Coliseu de Palma

Mentres encara sigui legal la tortura als bous, està prohibida l’entrada de menors i els promotors han de complir la legalitat vigent

Dijous 7 d’agost, a la correguda de toros que es va dur a terme en el Coliseu de Palma, es va permetre l’accés a menors a tan atroç i repugnant espectacle, vulnerant-se de forma clara la llei 7/2013 de 26 de novembre, art. 113f que indica com a fet GREU l’accés a menors de 16 anys en activitats d’aquest tipus. Alhora també es va infringir l’article 4.3 de la llei de protecció animal de la CAIB 1/1992 que indica el mateix fet.

La portaveu de l’associació animalista de les Illes Balears, Carmen Rojas ha explicat que van informar a la Policia Nacional present en els voltants i se’ls va sol·licitar que estenguessin acta per tal d’identificar als menors i els seus acompanyants que van accedir al recinte. Recalca que "aquest tipus de situacions es vénen produint contínuament, com en el cas de setmanes enrere a la plaça de toros d’Inca."

Per tot això des del grup miunicipal de MÉS sol·liciten a l’Ajuntament de Palma obri una investigació sobre aquests fets.

"L’ajuntament és qui ara té competències en investigar, inspeccionar, i sancionar els promotors d’aquests espectacles de tortura" recorda Neus Truyol, regidora de MÉS". La llei s’ha de fer complir, també pels organitzadors d’activitats on el principal reclam és la tortura dels animals. "Cort no pot mirar cap a un altre costat i ha de fer complir la normativa vigent". MÉS per Palma sempre ha demanat que Palma es declari ciutat antitaurina, "però mentres no asssolim aquest objectiu, la llei diu que no poden entrar menors a les places de bous". Actualment ja no hi ha raons per mantenir una "festa" com la taurina, "protegir la crueltat i el maltractament animal, aplaudir la violència animal és de salvatges, a aquestes altures ja no es pot permetre".

És innacceptable la violència contra els animals, així mateix com que els menors presenciin la tortura, el maltracte, el sofriment,... als bous i animals. Per tant, MÉS i l’associació animalista de les Illes Balears han presentat una denúnica a Cort per a que s’actui de forma contundent als promotors i organitzadors que permeten la presència d’infants a aquesta barbàrie.