MÉS fa realitat la primera cartera de serveis socials del Consell de Mallorca

La consellera de MÉS per Mallorca, Margalida Puigserver, ha presentat el document que determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials.

La consellera de Benestar i Drets Socials del Consell i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha presentat aquesta setmana la primera cartera de serveis socials de Mallorca, una eina que determina el conjunt de prestacions del sistema públic de serveis socials, incloent-hi totes les prestacions tècniques, econòmiques i tecnològiques.

Es tracta d’un recull sistematitzat de prestacions que s’ofereixen a la ciutadania segons les seves necessitat. A més, també defineix diferents paràmetres: tipus de prestació, la població a la qual va adreçada, l’equip professional que l’ha de gestionar, etc, així com també els perfils i les ràtios de personal professional i els estàndards de qualitat que han de tenir els serveis oferts per l’IMAS.

La publicació de la cartera de serveis socials era una de les prioritats de l’actual equip de govern. En aquest sentit, Puigserver ha assegurat que des de l’inici de legislatura s’ha treballat per enllestir-la, i nou mesos després, ja és una realitat. La consellera ha remarcat que aquesta cartera s’ha elaborat de manera consensuada amb totes les entitats del tercer sector i que ja ha estat aprovada pel Consell Assessor de l’IMAS. D’aquesta manera, el Consell de Mallorca serà el primer govern insular en publicar-la.

La cartera de serveis socials del Consell de Mallorca està dividida en funció dels diferents perfils de persones a les quals es dóna servei des de la institució i que es corresponen amb les quatre àrees de feina en les que està dividit l’IMAS: persones amb discapacitat, atenció a la dependència, inclusió social, i menors i família. La cartera es pot consultar a través de l’enllaç:
http://www.imasmallorca.net/sites/default/files/2016-04-07%20IMAS%20cartera%20de%20serveis.pdf