Fanny Tur: "L’obertura de les fosses és una tasca inimaginable en anteriors legislatures i pionera a l’Estat espanyol”.

MÉS per Mallorca ha fet avui balanç, amb motiu de la celebració del Dia de la República, de la feina feta des de l’obertura de la primera fossa el 2014 a Sant Joan. La formació seguirà treballant fins que s’hagin obert totes les fosses comunes de les Illes Balears

MÉS per Mallorca ha fet avui al Cementiri de Son Coletes, a Manacor, balanç de la seva gestió al front de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a través de la qual s’han obert un total de tres noves fosses comunes dels represaliats del Franquisme (Porreres, Montuïri i Formentera), i què s’han sumat a la que ja es va obrir l’any 2014 a Sant Joan, gràcies a la gestió de l’Assemblea per Sant Joan, partit integrat dins la formació ecosobiranista.

Amb motiu del Dia de la República, que es celebra el proper dissabte 14 d’abril, els coportaveus Bel Busquets i Guillem Balboa, acompanyats dels batles i regidors dels municipis on s’han obert, o s’obriran, fosses franquistes, així com també de la consellera Fanny Tur, han anunciat que MÉS treballarà en la mateixa línia fins que s’hagin obert totes les fosses comunes de les Illes Balears i, d’aquesta manera, es tanquin les ferides obertes per la Guerra Civil.

Els coportaveus ecosobiranistes han criticat també la deixadesa de funcions del govern del PP i de Mariano Rajoy pel que fa al tancament de les ferides obertes per la Guerra Civil. En aquest sentit, Busquets i Balboa han apuntat que “mentre encara hi ha milers de víctimes del règim Franquista desaparegudes, el govern del PP es dedica a tramitar l’herència del ducat del dictador Franco cap a la seva neta, al mateix temps que posa pals a les rodes als governs autonòmics que volem obrir fosses per tancar ferides”.

Coincidint també amb el quart aniversari de l’obertura de la fossa de Sant Joan, representants de MÉS dels municipis de Porreres, Montuïri, Marratxí, Sencelles, Santa Maria, Llucmajor, Sant Joan, Calvià, Alaró, Deià, Bunyola i Manacor, juntament amb Bel Busquets, Guillem Balboa i Fanny Tur, han destacat la feina feta pels seus ajuntaments per tal de fer possible l’obertura de les fosses del Franquisme. En aquest sentit, la consellera Tur ha apuntat que “gràcies a la feina i l’empenta de MÉS, tant als ajuntaments, com al Govern i al Parlament, s’ha pogut iniciar una tasca inimaginable en anteriors legislatures i pionera a l’Estat espanyol”.