MÉS exigeix que el bust de l’emperador August Velat quedi a Mallorca

La formació econacionalista reclama el dret de tempteig de l’administració sobre la peça trobada a Pol·lentia al segle XVI i que aquesta sigui exposada al públic al Museu de Mallorca ja que és part del patrimoni històric i cultural del país.

El portaveu del grup polític MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, ha manifestat la seva oposició a la intenció de la companyia Christie’s de treure a subhasta el bust d’August Velat, trobat a Pol·lentia al segle XVI, tal i com publicà en exclusiva ahir el diari Ultima Hora.

Font demana al Consell de Mallorca, i a la resta d’administracions competents en matèria de cultura i patrimoni, que exerceixin el seu dret de tempteig sobre la peça per tal de que pugui quedar exposada al públic al Museu de Mallorca i s’integri al patrimoni de titularitat pública.

Des de MÉS per Mallorca també reclamen al Consell que comprovi si la peça ha sortit de Mallorca o d’Espanya i, si ho ha fet, que s’aclareixi amb quins permisos i amb quines circumstàncies.

Finalment, el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell ha manifestat que “Mallorca no pot consentir la pèrdua del bust d’August Velat ni de qualsevol altra peça constitutiva del patrimoni històric i cultural del nostre país”.