MÉS-ESQUERRA A L’INICI DE CAMPANYA: "ENS MOU LA DEFENSA IRRENUNCIABLE DE LA DEMOCRÀCIA"

Guillem Balboa lidera la candidatura ecosobiranista al Congrés, que ha iniciat la campanya amb una destapada de cartells aquest dijous al bar Can Lliro de Manacor

MÉS-Esquerra ha fet el sus de campanya aquest dijous vespre al bar Can Lliro de Manacor. El candidat de la coalició al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat que "ens mou la defensa irrenunciable de la democràcia i dels drets d’aquestes illes". Balboa ha assegurat que les forces que componen MÉS-Esquerra "tenim l’acord i el pacte dins l’ADN i sabem que només amb la contribució de l’esquerra sobiranista serà possible un govern vertaderament progressista a l’Estat".

La cap de llista al Senat per Mallorca, Lila Thomàs, ha insistit en el component feminista de la candidatura. Serem al Congrés i al Senat per aturar "l’espiral conservador i centralista" en que està sotmès l’Estat i "evitar que tot allò que s’ha fet contra l’independentisme es faci contra les feministes andaluses o contra els treballadors asturians o madrilenys".

Per la seva banda, el número 3 al Congrés, Mateu Matas ’Xurí’, ha assegurat que "mentre el PSOE renuncia al federalisme i la plurinacionalitat, l’esquerra sobiranista és la única garantia d’una solució democràtica i acordada" per a Catalunya i per a la resolució de la qüestió territorial arreu de l’Estat.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, i la regidora Carme Gomila han estat els encarregats de fer de mestres de cerimònies i de presentar els candidats a l’acte. La coalició ha optat per un format senzill i casolà al bar Can Lliro a fi de ser conseqüent amb l’anunci de fer una campanya austera com a denuncia de la incapacitat de les esquerres espanyoles per bastir un acord i formar un govern abans de formar unes noves eleccions.