MÉS es solidaritza amb Canàries pels sondejos aprovats per part del Govern Rajoy

La formació ecosobiranista denuncia la hipocresia de PP i de Bauzá ja que no han mostrat el seu rebuig a les prospeccions canàries. MÉS també qüestiona l’actuació del Ministeri d’Indústria, Turisme i Energia.

El grup MÉS s’ha solidaritzat avui novament amb les Illes Canàries en contra dels sondejos petrolífers, autoritzats ahir per part del Govern Rajoy i del ministre d’Indústria, Turisme i Energia, José Manuel Soria, mitjançant la publicació de la resolució al BOE.

El diputat del Grup MÉS, David Abril, ha denunciat que “es tracta d’una autorització feta amb nocturnitat, en ple mes d’agost, i amb el silenci còmplice del Ministeri que durant més d’un any ha callat l’existència de sondejos no autoritzats a la costa balear”.

En aquest sentit, Abril ha assegurat que “novament es demostra la hipocresia de Bauzá en relació a les prospeccions. Al PP li va bé que es facin a Canàries, però no aquí, i això és intolerable perquè les prospeccions són igual d’aberrants aquí i allà”.

Segons el Grup MÉS, el text mateix de la resolució ja admet el risc que tenen els sondejos, ja que planteja avals milionaris, i diu que s’aturaran si es produeixen terratrèmols com a conseqüència de les perforacions.

Abril ha insistit en què “és un desastre que la política energètica a Espanya estigui subjecta als interessos privats dels dirigents dels dos grans partits, que acaben col·locats als consells d’administració de les multinacionals de l’energia, com segurament passarà amb Soria i Repsol. Només així s’explica aquesta absurditat de les prospeccions petrolíferes en ple segle XXI i a llocs d’alt valor ecològic”.