MÉS donarà a Sa Casa Llarga la paga extraordinària recuperada de desembre de 2012

El Grup MÉS per Mallorca al Consell votarà en contra de la proposta del PP de recuperar el 24% de la paga extraordinària de desembre de 2012 dels membres de la Corporació i convida als consellers de PP i PSOE a donar dita quantitat a la mateixa entitat social.

El conseller de MÉS per Mallorca i candidat a la presidència de l’administració insular, Miquel Ensenyat, ha anunciat avui que els consellers del seu grup donaran la paga extraordinària recuperada de desembre de 2012, la qual ha estat proposada per l’equip de govern del PP i s’aprovarà al ple de demà, a l’entitat social Sa Casa Llarga. Ensenyat ha convidat també a la resta de consellers i alts càrrecs de PP i PSOE a donar la seva paga recuperada a la mateixa entitat.

En aquest sentit, Ensenyat ha manifestat que “és una incongruència que el govern Rajoy retiri la paga doble i ara el mateix PP proposi recuperar-la”. El conseller de MÉS per Mallorca ha continuat assegurant que “no és el moment de que els polítics recuperem una paga de 2012 quan ens trobem immersos en una crisi econòmica i social sense precedents”.

Des de MÉS per Mallorca han assegurat que els dos consellers del seu grup que tenen dedicació exclusiva, Joan Font i Magdalena Palou, donaran 1.260 euros, corresponents al 24% de la paga extraordinària citada anteriorment. La formació també ha assegurat que el total de la paga extraordinària recuperada per a tots els alts càrrecs del Consell equival aproximadament a uns 28.000 euros.

Moció sobre el Tricentenari de la Guerra de Successió i del Decret de Nova Planta (1715-2015)

Per altra banda, el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, ha presentat la moció que el seu grup durà al ple de demà en nom de l’OCB – Comissió Cívica del Tricentenari, per tal de commemorar el tercer centenari de l’acabament de la Guerra de Successió.

Font ha manifestat que la moció té com a objectiu que l’administració insular afirmi que els fets de la Guerra de Successió i de la promulgació del Decret de Nova Planta varen tenir una gran transcendència per a la història de Mallorca, així com també que se’n promogui el seu coneixement a través de tots els ajuntaments de l’illa.

En aquest sentit, Font ha assegurat que el Consell de Mallorca té la obligació de promoure el coneixements d’aquests fets ja que és la institució hereva del Gran i General Consell, entitat que va suprimir el Decret de Nova Planta i del qual és hereu l’actual sistema

El portaveu ha finalitzat fent referència a la importància que tingueren els fets per als ciutadans de Mallorca i ha convidat a la resta d’institucions de Mallorca a sumar-se a la commemoració durant el l’any 2015 dels fets citats anteriorment.