MÉS denuncia una discoteca de s’Arenal per fer apologia de la violència masclista

“Volem que el Govern sancioni a la discoteca i facin retirar totes les camisetes i l’Institut de la Dona valori presentar denúncia a instàncies judicials”

La diputada Fina Santiago i la regidora de Palma Neus Truyol junt amb veïnats de la zona han mostrat unes camisetes en les quals es representa clarament una agressió d’un home cap a una dona

Avui dematí MÉS per Mallorca ha presentat una denúncia perquè la discoteca Oberbaryern, ubicada a la carretera de l’Arenal 48, ha estat distribuint durant el mes de juliol i agost unes camisetes de promoció amb un contingut que incita clarament a la violència masclista. Com es pot veure en les imatges adjuntes, es tracta d’un missatge que “identifica a la dona com un problema, i representa com que ens podem “desfer” d’aquest problema amb una galtada o espentejant-la”, ha afirmat Fina Santiago.

La diputada del grup parlamentari MÉS, Fina Santiago, la regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol, així com dos veïnats de la zona de s’Arenal, Dídac Martorell i Helena Paquier, han registrat al Govern tres escrits. El primer va dirigit a l’Institut Balear de la Dona perquè estudiï la possibilitat de presentar una denúncia a la fiscalia per apologia de la violència masclista.

També s’han registrat dos escrits dirigits a les conslleries de Turisme i Consum per tal de sol·licitar que actuïn amb totes les possibilitat que permet la legislació vigent, sancionin al promotor dels fets i actuïn perquè les camisetes siguin retirades immediatament.

“Es tracta d’una publicitat que directament es pot qualificar d’apologia de la violència de gènere. L’Institut de la Dona ha d’actuar amb rapidesa i el Govern ha de sancionar l’empresa promotora i fer retirar les camisetes immediatament. Això no es pot tolerar. I menys tenint en compte els darrers successos relacionats amb un tipus de turisme que s’allunya molt del turisme de qualitat que Palma i Mallorca necessiten”.

La diputada Santiago ha remarcat que s’està vulnerant la Llei per a la Igualtat entre Homes i Dones i la Llei contra la Violència de Gènere.

Carpeta

Documents adjunts