MÉS denuncia que l’ordenança de la carretera Lluc – Pollença permetrà la seva privatització

La formació econacionalista lamenta que l’ordenança de regulació d’usos de la carretera vella de Lluc a Pollença s’ha fet a mida per poder donar encaix legal a les usurpacions històriques.

El grup polític MÉS per Mallorca al Consell ha denunciat avui les intencions de privatització de la carretera vella Lluc – Pollença a través de la nova ordenança reguladora d’usos. La formació ecosobiranista també assegura que, amb l’excusa de l’informe del Consell Consultiu, el PP fa desaparèixer del text inicial de l’ordenança qualsevol menció a la integració d’aquest camí a la Ruta de Pedra en Sec.

Des de MÉS per Mallorca manifesten que no hi ha excusa, i tampoc té sentit, que el Pla Especial de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec, una eina de protecció dels camins públics, encara no s’hagi aprovat. El grup polític assegura que és pervers usar l’ordenança per tal d’evitar la recuperació total del camí.

La formació ecosobiranista també ha denunciat que el traçat actual de la carretera vella Lluc – Pollença travessa vàries vegades la Ma-10 sense fer-ne la delimitació corresponent, cosa es posa en perill la integritat física dels vianants al llarg de més de 500 metres.

Per altra banda, el regidor de MÉS per Pollença, Tomeu Cifre, ha manifestat que amb aquesta ordenança “s’està regulant donant encaix legal a unes usurpacions del camí que no s’han revertit”. El regidor de l’Ajuntament de Pollença ha continuat assegurant que “aquesta ordenança s’ha fet a mida”.

Finalment, des de la Plataforma Procamins Públics i Oberts, reclamen que la nova ordenança d’aquesta carretera, inaugurada l’any 1920 per ser transitada en carro, hauria de poder mantenir aquest ús, cosa que el text actual ignora.