MÉS denuncia les intencions de Soler i Salom de pujar la taxa d’incineració pel 2014

La coalició exigeix a la presidenta Salom i a la consellera Soler que compleixin el seu programa electoral i no augmentin la taxa d’incineració de residus i es plantin davant les pressions de TIRME.

JPEG - 318.4 kB

La coalició MÉS per Mallorca ha denunciat avui que el Consell està preparant el terreny per tal d’aprovar un nou augment de les taxes d’incineració de residus de cara al 2014. El seu portaveu, Joan Font, ha assegurat que “l’equip de govern ha demostrat de nou la seva incompetència després dels espectacles ja coneguts com son la importació de fems o les negociacions amb la màfia italiana”.

L’excusa d’aquesta nova pujada és que TIRME, UTE formada per FCC, IBERDROLA, ENEL i URBASER concessionària del tractament de residus a Mallorca, no pot fer front a les inversions concedides i per tal d’amortitzar-les ha d’aprovar una pujada de les seves tarifes.

Font també ha assegurat que la reforma energètica servirà d’excusa a l’hora de proposar una pujada de les tarifes d’incineració de residus per part del Consell. “És una vergonya que els impulsors de la reforma energètica, socis de TIRME, posin d’excusa la seva reforma per tal de pujar les tarifes”, ha afirmat el portaveu.

Aquesta situació farà que TIRME proposi al Consell una pujada de la taxa d’incineració de 53 euros per tona, és a dir, un augment del 40’45% ja que de 131 euros es passarà a pagar 184.

MÉS per Mallorca també ha manifestat la seva total oposició a que s’allargui la concessió per tal d’amortitzar les inversions, així com també a les pretensions del Consell d’important fems de l’estranger per cremar a Mallorca. La coalició també ha recordat que la importació de fems havia de servir per no pujar les tarifes i ara s’ha demostrat que era mentida.