MÉS denuncia l’incompliment del Codi Ètic per part de l’equip de govern del Consell

La coalició econacionalista assegura que té una cinquantena de preguntes escrites pendents de resposta anteriors a dia 20 de setembre de 2013, data que marca l’incompliment del codi ètic aprovat per unanimitat el passat mes de juny. Aquestes respostes pendents corresponen principalment al departament d’Hisenda i al de Cultura, Patrimoni i Esports.

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, i el conseller Miquel Ensenyat, han comparegut avui en roda de premsa per explicar els motius pels quals l’equip de govern del Partit Popular (PP) incompleix reiteradament el Codi Ètic de Bon Govern i Transparència de la institució insular, aprovat per unanimitat el passat mes de juny. El document de transparència del Consell marca que les preguntes escrites dels grups polítics s’han de respondre amb un termini màxim de 3 mesos i, en cas contrari, la Comissió de Transparència demanarà a la presidenta que cessi als consellers corresponents.

La coalició MÉS per Mallorca ha manifestat el seu malestar amb algunes respostes donades per l’equip de govern del PP, com per exemple una del vicepresident i conseller de Cultura, Joan Rotger, el qual convidava, el dia 28 de novembre, al grup de consellers a consultar, de l’11 al 15 de novembre del mateix any, la documentació sol·licitada. Els econacionalistes també han fet referència a una resposta de la consellera Catalina Soler qui, enlloc d’enviar per escrit la documentació sol·licitada per MÉS per Mallorca, va indicar a MÉS per Mallorca la ubicació de la documentació per tal que s’hi personessin.

Font ha manifestat que “aquesta situació d’incompliment de Codi Ètic demostra, una vegada més, que la presidenta no té paraula i que és incapaç de donar la transparència que correspon a aquesta institució i de fer complir els acords de ple als seus consellers”. El portaveu també ha assegurat que “la presidenta Salom no pot omplir-se la boca de transparència quan és ella la primera que incompleix el codi ètic de la institució que presideix”.

Per la seva part, el conseller Miquel Ensenyat, ha assegurat que el seu grup de consellers va demanar la convocatòria de la Comissió de Transparència per tal de tractar aquest fet, però que a l’ordre del dia de la reunió celebrada ahir només hi havia un únic punt, la posada en marxa de la plana web del Codi Ètic. Ensenyat també ha recordat que “la situació que patim al Consell no ens deixa fer la nostra principal tasca, que és la de control a l’equip de govern”.

La coalició econacionalista ha recordat que el Codi Ètic de Bon Govern i Transparència del Consell va ser aprovat per unanimitat al ple ordinari del passat mes de juny i que a dia d’avui els consellers del PP encara no han presentat les seves declaracions de bens i d’activitats.

- Llistat documentacio pendent de resposta

PDF - 30.3 kB


- Resposta Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

PDF - 342.4 kB